Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 16° 15' 01" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 23° 07' 11" ΙΧΘΥΕΣ
ΕΡΜΗΣ - 06° 33' 54" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 00° 21' 25" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΑΡΗΣ - 21° 21' 17" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΔΙΑΣ - 17° 57' 03" ΖΥΓΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 18° 33' 18" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 20° 45' 11" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 09° 19' 54" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 16° 09' 10" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 20° 41' 25" ΙΧΘΥΕΣ

ΧΡΗΣΙΜΟ: Απλές συμβουλές για έναν τέλειο ελληνικό καφέ

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να φτιάξετε έναν τέλειο ελληνικό καφέ.

ΧΡΗΣΙΜΟ: Απλές συμβουλές για έναν τέλειο ελληνικό καφέ

Ίσως ένας άλλος καφές από αυτόν που έχουμε συνηθίσει...

Στην εποχή μας σπανίζει ο καλός ελληνικός καφές, ιδιαίτερα έξω στις καφετέριες. Για να φτιάξουμε έναν σωστό λοιπόν τέτοιο καφέ, δεν είναι δύσκολο, αρκεί να προμηθευτούμε τα σωστά προϊόντα και να τον κάνουμε με το σωστό τρόπο.

Αρχικά, το ιδανικότερο είναι να προμηθευτείτε μπρούτζινο μπρίκι και όσο πιο μικρό γίνεται. Αυτό θα βοηθήσει να ψηθεί με καλύτερο τρόπο ο καφές.

Επίσης, αν και ο καλύτερος καφές γίνεται στη χόβολη, είναι λιγάκι δύσκολο να έχουμε τέτοιο πράγμα σπίτι μας. Οπότε προμηθευτείτε καλύτερα ένα γκαζάκι και μην προτιμήσετε το μάτι της κουζίνας σας!

Τώρα, βάλτε ένα φλιτζανάκι νερό στο μπρίκι σας (αν πρόκειται για μονό), ή δύο αν πρόκειται για διπλό ή 2 καφέδες.

Το νερό καλό είναι να βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βάλτε το μπρίκι στο γκαζάκι και ανάψτε το. Όσο αυτό θα αρχίσει να ζεσταίνει το νερό, βάλτε μία κουταλιά του γλυκού γεμάτη με ελληνικό καφέ (για μονό καφέ) και τη ζάχαρη που θέλετε (2 κοφτές κουταλιές για γλυκό, 1 για μέτριο).

Προσοχή:

  • Δεν χρειάζεται βιασύνη. Ο καλός καφές θέλει χαμηλή φωτιά
  • Ανακατέψτε καλά μόνο στην αρχή και έπειτα ενώ ψήνεται, μην ανακατεύετε συνέχεια
  • Βγάλτε τον καφέ ακριβώς τότε που πρέπει: όταν πάει να κάνει την πρώτη φουσκάλα, βγάλτε τον αμέσως! Μην αφήσετε να κάνει φουσκάλα/ες.

Αν πρόκειται για δύο καφέδες, σερβίρετε λίγο στο πρώτο φλυτζάνι, λίγο στο δεύτερο, λίγο ακόμα στο πρώτο, κοκ. Εναλλάξ δηλαδή μέχρι να γεμίσουν τα φλυτζάνια, κι όχι να γεμίσετε πχ το πρώτο και μετά να γεμίσετε το δεύτερο.

Επίσης, υπάρχει διαφορά από μάρκα σε μάρκα. Γι' αυτό δοκιμάστε ποικιλία ώστε να δείτε ποια σας ταιριάζει.

Να ξέρετε και ότι ο καφές ξεθυμαίνει. Οπότε για να τον απολαύσετε καλύτερα, φροντίστε να είναι όσο πιο φρέσκος γίνεται και να τον φυλάτε σε συσκευασία ερμητικά κλειστή.

Έτσι λοιπόν θα φτιάξετε έναν καλό ελληνικό καφέ, απλά δοκιμάστε τα παραπάνω και δεν ξέρετε, μπορεί να τον λατρέψετε μιας και ο πραγματικά καλός ελληνικός καφές, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτόν που έχουμε συνηθίσει...

SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης