Δείτε τις προβλέψεις του Στίβεν Χόκινγκ για το τέλος του κόσμου

Ένα από τα καλύτερα μυαλά του κόσμου, ο Στίβεν Χόκινγκ, προβλέπει το τέλος του κόσμου.

Δείτε τις προβλέψεις του Στίβεν Χόκινγκ για το τέλος του κόσμου


Σύμφωνα με τον σπουδαίο επιστήμονα, η Γη είναι ένας πολύ εύθραυστος πλανήτης για να αντέξει την «πολιορκία» που δέχεται από την ανθρωπότητα.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για την ανθρωπότητα» δήλωσε τον Απρίλιο του 2013, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα επιβιώσουμε άλλα 1.000 χρόνια χωρίς να φύγουμε από τον εύθραυστο πλανήτη».

Ο Στίβεν Χόκινγκ μαζί με τον αστρονόμο Μάρτιν Ρις είναι επικεφαλής μίας ομάδας 27 επιστημόνων από τα γνωστά και αναγνωρισμένα διεθνώς Πανεπιστήμα Cambridge, Oxford, Imperial, Harvard και Berkeley. Η ομάδα αυτή έχει ένα ξεχωριστό έργο: Δημιουργεί μία λίστα με πιθανούς κινδύνους που θα σήμαιναν το τέλος του πλανήτη μας.

Σύμφωνα με την ομάδα αυτή, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα δεν είναι οι φυσικές καταστροφές, αλλά δυστυχώς η ίδια η ανθρωπότητα. Δεν εκφράζονται φόβοι δηλαδή, για τσουνάμι, σεισμούς ή αστεροειδείς αλλά για κυβερνοεπιθέσεις ή έλλειψη τροφής.

Ο Ρις δήλωσε πρόσφατα σε ομιλία του στο Βρετανικό Φεστιβάλ Φυσικής ότι το κοινό και οι πολιτικοί χρειάζονται τις καλύτερες δυνατές συμβουλές για σενάρια μικρού ρίσκου που μπορεί ξαφνικά να γίνουν πραγματικότητα με τεράστιες συνέπειες.

«Στις ανεπτυγμένες χώρες φοβόμαστε πολλές φορές κινδύνους της καθημερινής ζωής, όπως αεροπορικά δυστυχήματα, καρκινογόνες ουσίες στο φαγητό (...) Ωστόσο είμαστε λιγότερο ασφαλείς απ' όσο φανταζόμαστε. Μου φαίνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα έπρεπε να ανησυχούν περισσότερο για σενάρια –που ευτυχώς δεν έχουν συμβεί ακόμα- που θα προκύψουν ξαφνικά, όπως η οικονομική κρίση του 2008, και θα αναστατώσουν όλο τον κόσμο», διευκρίνισε ο ίδιος.

Στη Μελέτη των Υπαρκτών Κινδύνων, τα σενάρια που εξετάζονται είναι, κυβερνοεπιθέσεις, τρομοκρατία «όπλα» ιούς και μικρόβια που ενδεχομένως να αναπτυχθούν σε εργαστήρια, έλλειψη τροφής, πανδημία, κακόβουλο λογισμικό ή καταστροφή από την κλιματική αλλαγή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved