Πιστόριους: Αρνήθηκε των κατηγοριών (photos)

Ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόρια βρέθηκε την Δευτέρα (3/3) ο Όσκαρ Πιστόριους κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ.

Πιστόριους: Αρνήθηκε των κατηγοριών (photos)

Στην έναρξη της διαδικασίας διαβάστηκε το κατηγορητήριο που... βαραίνει τον Νοτιοαφρικανό αθλητή, με τον Όσκαρ Πιστόριους να δηλώνει «αθώος» σε όλες τις κατηγορίες, ενώ συνεχίστηκε με την ανάγνωση της αρχικής κατάθεσης του παραολυμπιονίκη, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως πυροβόλησε στο μπάνιο, μια και θεώρησε πως διαρρήκτης είχε εισβάλει στο διαμέρισμά του.

«Παρών» στο δικαστήριο ήταν η οικογένεια του Όσκαρ Πιστόριους, αλλά και αυτή της Ρίβα Στίνκαμπ, ενώ η μητέρα της, Τζουν, κατά την είσοδό της, τόνισε στα Μέσα της Νοτίου Αφρικής: «Θέλω να κοιτάξω τον Οσκαρ, να τον κοιτάξω στα μάτια και να κρίνω η ίδια την αλήθεια για το τί έκανε στη Ρίβα».

Στην συνέχεια, άρχισε η εξέταση των μαρτύρων με πρώτη μια γειτόνισσα του Όσκαρ Πιστόριου, η οποία τόνισε πως πριν τους πυροβολισμούς ακούστηκαν κραυγές από την Ρίβα Στίνκαμπ.

Ο εισαγγελέας, Τζέρι Νελ κατηγόρησε τον Νοτιαφρικανό αθλητή πως «σκότωσε σκόπιμα» τη σύντροφό του, ενώ την τελική ετυμηγορία θα λάβει η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα και θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η έκθεση της βαλλιστικής, σύμφωνα με την οποία, ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε φορώντας τα προσθετικά του μέλη, κάτι που αναιρεί τους ισχυρισμούς του αθλητή πως οι πυροβολισμοί έγιναν υπό πανικό από την προοπτική εισόδου εισβολέα στο διαμέρισμα.

Δείτε τις φωτογραφίες στο onsports.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved