Τα 12 στάδια ενός αξιοπρεπούς χωρισμού!

Ο δωδεκάλογος του χωρισμένου...

Τα 12 στάδια ενός αξιοπρεπούς χωρισμού!

1. ΑΓΝΟΙΑ: Έχεις μόλις χωρίσει και δεν ξέρεις ποιός είσαι, που βρίσκεσαι, τί κάνεις εδώ, ποιοί είναι όλοι αυτοί και ποιός θεός τους λατρεύει. Η καθημερινότητά σου, οι συνήθειες, τα κολπάκια που είχες βρεί για να περνάς τη μέρα σου, έχουν πάει όλα περίπατο. Είναι σαν νά 'χεις κόψει το κάπνισμα, τον καφέ, το αλκοόλ ή όλα ταυτόχρονα, και νά 'χεις αρχίσει και γυμναστική.

2. ΑΡΝΗΣΗ: Ο εγκέφαλος σου αρνείται να δεχτεί τα νέα δεδομένα και συνεχίζει να αντιδρά σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν είναι τίποτα, διαφορά φάσης λέγεται κι αν είσαι αργόστροφος κρατάει λίγο παραπάνω. Είναι η φάση που στέλνεις ακόμα μηνύματα για καλημέρα, παίρνεις τηλέφωνο να βγείτε το βράδυ και πηγαίνεις σπίτι του/της με την τελευταία περιπέτεια του Σταλόνε ή την τελευταία ρομαντική κομεντί του Χιου Γκραντ. Προφανώς δεν απαντάει ποτέ και πουθενά.

3. ΕΝΟΧΕΣ: Σκέφτεσαι συνεχώς πως κάτι δεν έκανες ή έκανες λάθος, πως αν αντιδρούσες διαφορετικά σε συγκεκριμένες στιγμές θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Ε και κάπως έτσι είναι. Λογικές σκέψεις, αυταπόδεικτες γενικά, που ίσως σε κάνουν καλύτερο στην πορεία. Δεν βοηθάνε και πολύ τώρα, μιας και μάλλον δεν θα αλλάξουν τα πράγματα, αλλά έτσι είναι Mr/Mrs Perfect. Κάποιες φορές το παρατραβάς βέβαια και νομίζεις πως φταις για όλα. Όχι, η αλήθεια έιναι πως, στατιστικά, θα φταις περίπου για τα μισά. Αν πάλι καταλήξεις πως δεν έφταιγες σε τίποτα, τότε είναι που φταις ολοκληρωτικά που δεν τα μαζεψες να εξαφανιστείς κάνα χρόνο πρίν.

4. ΛΗΘΗ : Είναι η φάση που καις γράμματα, σκίζεις φωτογραφίες, σβήνεις βίντεο, μαχαιρώνεις αρκουδάκια και γενικά βανδαλίζεις το σπίτι σου. Όχι οτι βοηθάει να ξεχάσεις, αλλά βγάζεις το άχτι σου και νιώθεις καλύτερος άνθρωπος. Αργότερα, θα ευχηθείς να είχες κρατήσει τουλάχιστον τα μισά. Κρίμα.

5. ΓΕΛΙΟ : Έχεις βαρεθεί να σε κοροιδεύουν οι φίλοι σου για το πόσο καιρό πια μπορεί να είσαι κολλημένος/η και αποφασίζεις να βγεις έξω και να περάσεις καλά. Και τα καταφέρνεις πάνω-κάτω, πολύ γέλιο, φλερτ, ξύδια και τα συναφή, αλλά με το που ξεσουρώνεις το επόμενο πρωί ξαναενεργοποιείς τη φραγή για την επόμενη βδομάδα. Ίσως πάνω στην τρέλα σου στείλεις και κανένα μήνυμα του στύλ "Γύρνα πίσω, εγώ φταίω για όλα, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα" και άλλα τέτοια σεξπηρικά.

6. ΤΟ ΠΤΩΜΑ : Αρχίζουν τα ψυχοσωματικά, κρίσεις πανικού, ταχυκαρδίες, εξανθήματα και τα ρέστα. Θυμάσαι βέβαια πως πάντα είχες ταχυκαρδίες και εξανθήματα αλλά τώρα νομίζεις πως θα καταλήξουν σε κολπική μαρμαρυγή ή εγκεφαλικό ανεύρισμα. Ευτυχώς ή δυστυχώς, δε συμβαίνει τίποτα. Αναλόγως την ανατροφή σου, εύχεσαι να είχες πεθάνει ή να έχει πεθάνει ο/η ενλόγω κύριος/α

7. Η ΦΟΡΜΑ : Είναι η φάση που φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ μία φόρμα (έχει ξεφτίσει πάνω σου, την είχες από το σχολείο) και δεν έχεις διάθεση να κάνεις τίποτα, παρά να αράξεις στον καναπέ σου έχοντας το τηλέφωνο σκουλαρίκι, τρώγοντας όλα τα ανθυγιεινά που υπάρχουν. Στην συνέχεια ακούς μουσική! Στην αρχή μπαλλάντες η το "δικό σας" cdακι, μετά παλιά λαϊκα ( Μητροπάνο, Καζατζίδη) και μετά πιο σύγχρονα (Κιάμο, Οικονομόπουλο)

8. ΠΟΤΟ : Εδώ μετά την φάση της φόρμας έχεις μερακλώσει λίγο με τα ελληνικά και θες να βγεις να τα σπάσεις! Παίρνεις τον κολλητό ή την κολλητή σου και πας και γίνεσαι ντίρλα μέχρι που θα δεις κάποιον ή κάποια που ή ήταν κοινός φίλος ή η γνωστή η ξαδέρφη του μπατζανάκη του πατέρα του/της , τέλοσπάντων κάποια που να σου θυμίζει την σχέση και θα στείλεις κανένα μήνυμα η θα κρατηθείς και θα την πληρώσει αυτός που σε έχει βγάλει έξω.

9. ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ : Όσο καψούρης/α και να είσαι θα την πληρώσει κάποιος-α. Στην προσπάθειά σου να ξεπεράσεις την πρώην σχέση, θα γίνεις αντιδραστικός και θα κάνεις μία ανειλικρινή "σχέση" ή της μιας βραδιάς ή της μια βδομάδας! Έλα παραδέξου το!

10. ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ : Εδώ έχεις αρχίσει και καταλαβαίνεις ότι αυτό που κάνεις δεν οφελή κάπου και προτιμάς να κλειστείς λίγο στον εαυτό σου μπαίνοντας στον αυτόματο σιωπηλά.

11. ΧΡΟΝΟΣ : Εδώ οι μέρες και τα λεπτά απλώς περνούν βαρετά και ήσυχα, μέχρι που τσα έσκασε ένα χαμοιγελάκι!

12. ΚΡΙΣΗ : Τα έχεις βάλει όλα κάτω και λογικά πλέον σου φαίνονται όλα μακρινά, είσαι έτοιμος να συνεχίσεις μόνος / η σου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved