Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 11° 59' 47" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 28° 55' 57" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΕΡΜΗΣ - 01° 09' 26" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 25° 28' 40" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΡΗΣ - 18° 12' 11" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΔΙΑΣ - 17° 16' 42" ΖΥΓΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 18° 03' 37" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 20° 50' 04" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 09° 17' 38" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 16° 01' 35" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 20° 40' 22" ΙΧΘΥΕΣ

Δε θα πιστεύετε από τι φτιάχνεται το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο

Ένα ιδιαίτερο γαλακτοκομικό προϊόν φέρνει στο προσκήνιο η σερβική κουζίνα.

Δε θα πιστεύετε από τι φτιάχνεται το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο


Ο λόγος για το pule donkey cheese, το ακριβότερο τυρί στον κόσμο που παρασκευάζεται από γάλα γαϊδούρας.

Τιμή του; 1.000 ευρώ το κιλό, ακριβώς λόγω της σπανιότητάς του, καθώς υπάρχουν μόλις 100 γαϊδούρια που αρμέγονται για την παρασκευή του pule, ενώ για να γίνει ένα κιλό τυρί απαιτούνται 25 λίτρα γάλακτος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα perierga το τυρί παράγεται στην Zasavica της Σερβίας, ενώ η τιμή του μπορεί να φτάσει μέχρει και 3.000 ευρώ το κιλό.

Όσοι το έχουν δοκιμάσει μιλάνε για ένα ιδιαίτερο τυρί, που έχει έντονα ξινή γεύση και δυνατή μυρωδιά, είναι πλούσιο σε λιπαρά και στην εμφάνιση θυμίζει το ανθότυρο. Το εν λόγω προϊόν διατίθεται κυρίως στο εξωτερικό, σε γκουρμέ κουζίνες και υψηλής γαστριμαργικής ποιότητας εστιατόρια, ενώ ενδείκνυται η χρήση του τόσο σε σαλάτες με γλυκίζουσες σος αλλά και ως συνοδευτικό διάφορων κρεατικών αφού πρώτα ψηθεί στη σχάρα.

Ηθικόν δίδαγμα: Κάτι ήξερε η Κλεοπάτρα!

SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης