Εσείς πόσων ετών είστε... πραγματικά;

Πολλές φορές αυτό που γράφεται στην ταυτότητά σας ως ηλικία δεν σας αντιπροσωπεύει; Συχνά η βιολογική ηλικία δεν είναι σύμφωνη με τη χρονολογική.

Εσείς πόσων ετών είστε... πραγματικά;

Κάθε όργανο και σύστημα στο σώμα μας έχει τη δική του βιολογική ηλικία. Έτσι, μπορεί κάποιος 35άρης να αντιδρά βιολογικά σαν 60άρης και το αντίθετο. Πόσων χρόνων αληθινά είστε;

Πριν αποφασίσετε πως θα μειώσετε τον ρυθμό γήρανσης σας,αναφέρει ο Δρ. Μιχάλης Παπαχαραλάμπους ειδικός παθολόγος και επιστημονικός διευθυντής της Ορθοβιοτικής Ιατρικής, πρέπει πρώτα να εκτιμηθεί η βιολογική σας ηλικία σε σύγκριση με την Χρονολογική.

Ως βιολογική ηλικία ορίζεται ο εξατομικευμένος ρυθμός γήρανσης.

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να εκτιμηθεί η βιολογική ηλικία είναι η μέτρηση του μήκους των ΤΕΛΟΜΕΡΩΝ και της δραστικότητας του ενζύμου τελομεράση που εμποδίζει την μείωση η ανακάλυψη βραβεύθηκε με το βραβείο Nobel 2010.

Σημαντικά συμβάλει στην καλή κατάσταση της υγείας και την αποφυγή εκφυλιστικών παθήσεων που συνδέονται με την διαδικασία γήρανσης όπως Alzheimer, Parkinson, καρδιαγγειακά επεισόδια είναι και εκτίμηση του.

Πρωτεοσώμα (proteasome) η ανακάλυψη του μηχανισμού που αποβάλλονται οι άχρηστες κατεστραμμένες πρωτεΐνες εμποδίζοντας την συσσώρευση του στο κύτταρα οδήγησε επίσης στην βράβευση με Nobel τους επιστήμονες απο το Ισραήλ που τον περιέγραψαν . Έχουν βρεθεί φυσικές ουσίες που ενεργοποιούν αυτόν το ενδοκυττάριο ενζυμο. Είναι γεγονός ότι πλέον μπορούμε με μία απλή αιματολογική εξέταση να έχουμε αυτές τις πληροφορίες που άλλοτε φάνταζαν σαν έργο επιστημονικής φαντασίας.

Διαβάστε στο onmed.gr τις "έξυπνες" εξετάσεις που φαίνεται οτι μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά και να μας βοηθήσουν να γεράσουμε υγιείς.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved