Το ΄ξερες; - Γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες μας;

Γιατί έχουμε στα χέρια μας, και συγκεκριμένα στις παλάμες μας, γραμμές;

Το ΄ξερες; - Γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες μας;

Πού εξυπηρετούν; Ας δούμε λοιπόν!

Πάντως, σίγουρα δεν υπάρχουν για να υποδηλώνουν τη μοναδικότητα του καθενός (το δακτυλικό αποτύπωμα που λέμε).
Σε κάθε άνθρωπο οι γραμμές που είναι σχηματισμένες στις παλάμες των χεριών και στα δάχτυλα είναι διαφορετικά σχεδιασμένες. Έτσι, ο κάθε άνθρωπος έχει αυτό το κάτι μοναδικό: τον διαφορετικό σχηματισμό των γραμμών.

Εκμεταλλευόμαστε το φαινόμενο της μοναδικότητας των γραμμών στην παλάμη και στα δάχτυλα του χεριού του κάθε ανθρώπου, ώστε να μπορούμε να ταυτοποιήσουμε βάση αυτού του αποτυπώματος ποιου ανθρώπου είναι το αποτύπωμα, άρα ποιος είναι.

Αυτή η ερώτηση για τις γραμμές στις παλάμες των χεριών αποτέλεσε αφορμή μεγάλης διαμάχης μεταξύ των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με το θέμα. Φυσικά, επίσιμη απάντηση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει, παρά μόνο υποθέσεις.

Κάποιοι πίστευαν ότι οι γραμμές στα χέρια υπάρχουν ώστε να μας βοηθούν να κρατάμε διάφορα πράγματα, χωρίς να γλιστράνε από τα χέρια μας. Θεωρήθηκε ότι αυτές οι γραμμές χρησιμοποιούνται ως αντιολισθητικές.

Όπως όμως ήταν λογικό, αυτή η θεωρία καταρρίφθηκε γρήγορα.

Η πιο επικρατέστερη είναι αυτή που αναφέρει ότι οι γραμμές αυτές μας βοηθάνε στο να έχουμε πιο έντονη αφή στην παλάμη και στα δάχτυλά μας. Κάνοντας το δέρμα στα σημεία αυτά μικροσκοπικές κοιλάδες και κορυφές, αυξάνεται ουσιαστικά η επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα καλύτερη αντίληψη για το αντικείμενο που ακουμπάμε. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι εξαιτίας αυτών των ανωμαλιών του δέρματος, όταν ακουμπάμε ένα αντικείμενο το αντιλαμβανόμαστε από διάφορες μικροσκοπικές γωνίες, με αποτέλεσμα να έχουμε πιο βελτιωμένη αίσθηση γι' αυτό.

Αντίστοιχα, αν το αντικείμενο είναι μικροσκοπικό, μπορούμε να το χειριστούμε καλύτερα! Αυτή λοιπόν είναι η επικρατέστερη θεωρία στο ερώτημα «γιατί έχουμε γραμμές στις παλάμες των χεριών και στα δάχτυλα».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved