ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Η στιγμή που η Σάρα ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της

Πώς είναι να ακούς τη φωνή σου, μετά από 29 χρόνια απόλυτης σιγής;

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Η στιγμή που η Σάρα ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της

Το γέλιο σου; Τη φωνή του άντρα σου, των παιδιών σου; Πώς είναι να ακούς μουσική για πρώτη φορά, ή την κόρνα ενός αυτοκινήτου;

Σε αυτά τα ερωτήματα πλέον μπορεί να απαντήσει και η Σάρα Τσάρμαν. Γεννήθηκε κωφή και πέρασε όλη της τη ζωή, διαβάζοντας χείλη και κάνοντας νοήματα. Πλέον όμως δεν τα έχει ανάγκη.

Το 2011, η Σάρα εμφύτευσε στα αυτιά της δύο ακουστικά. Η εγχείριση κόστισε 60.000 δολάρια και το ποσό ήταν δώρο της πεθεράς της, η οποία έδωσε όλο της το κομπόδεμα. Το μόνο πράγμα που ζήτησε ως αντάλλαγμα, ήταν ο γιος της να τραβήξει σε βίντεο τη στιγμή, που η Σάρα θα άκουγε για πρώτη φορά στη ζωή της. Τελικά το βίντεο το έχουν δει περισσότερα από 20.000.000 άτομα.

Η Σάρα έχει γράψει βιβλίο για τη μοναδική εμπειρία που έζησε, με τον τίτλο "Powered On". Ένα απόσπασμα απ" το βιβλίο, που περιγράφει τις στιγμές, αφότου έκλεισε η κάμερα:

"Με το που έκλεισε ο άντρας μου την κάμερα, οι τεχνικοί του ζήτησαν να μου κάνει μία ερώτηση. Εκείνος έκρυψε το στόμα του με το χέρι του και μου είπε: "Θέλεις ένα σάντουιτς με αγγούρι;"

Δώδεκα χρόνια είμαστε μαζί, δέκα χρόνια παντρεμένοι, του έχω χαρίσει δύο παιδιά – κι αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που βρήκε να μου πει. Δε με ένοιαζε καθόλου. Εκείνη τη στιγμή ήταν ότι πιο γλυκό μου είχαν πει ποτέ. Επανέλαβα την ερώτησή του και όλο το δωμάτιο έβαλε τα γέλια".

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved