ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ! Τι είναι αυτό;;;

Θα δοκιμάζατε ποτέ -σώας τας φρένας- ένα κέικ 125 ετών;

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ! Τι είναι αυτό;;;

Νομίζω πως όχι, αν ξέρατε τουλάχιστον την ηλικία του. Μήπως ένα κρασάκι 300 χρόνων ακούγεται καλύτερο για να το πιει κάποιος; Κι αν νομίζετε ότι τίποτα από τα δύο δεν ισχύει, οι αποδείξεις ακολουθούν. Σχετικά με το εδώδιμο κέικ που πέρασε έναν και πλέον αιώνα ζωής, η ιστορία του έχει ως εξής:

Η Fidelia Bates έψησε ένα κέικ με ζαχαρωμένα φρούτα για την Ημέρα των Ευχαριστιών το 1878. Όμως πέθανε λίγο νωρίτερα και η οικογένειά της φύλαξε το κέικ σε μια πλαστική σακούλα στο συρτάρι της κουζίνας.

Το 2003, το «αιωνόβιο» κέικ ανακαλύφθηκε από τον 83χρονο Morgan Ford, δισέγγονο της Fidelia ο οποίος, μάλιστα, το έστειλε στον Jay Leno, παρουσιαστή του περίφημου αμερικανικού σόου «Tonight Show», που αποφάσισε να δοκιμάσει μερικές μπουκιές χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπό τις κατάλληλες συνθήκες, η επιστήμη λέει ότι ένα κέικ φρούτων θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα!

edibly2

Και επειδή ένα τέτοιο κέικ συλλεκτικό δεν μπορεί να φαγωθεί σκέτο, ένα καλό κρασάκι επιβάλλεται. Και μάλιστα όχι οποιοδήποτε κρασί, αλλά αυτό που ανακαλύφθηκε σε αρχαιολογική ανασκαφή των επιστημόνων του Μουσείου του Λονδίνου το 1999. Η ερευνητική ομάδα που το εξέτασε αποφάνθη ότι ήταν περίπου 300 ετών και αμέσως προχώρησε στην κατανάλωση του περιεχομένου περιγράφοντας: «Φρέσκο, καθαρό, ζωντανό, αρωματικό και γευστικό»... Μάλλον καλή παραγωγή θα είχαν οι αρχαίοι ημών...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved