4 πρωινοί κανόνες για να χάσετε τα περιττά κιλά

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται.

4 πρωινοί κανόνες για να χάσετε τα περιττά κιλά

Το να μην καταναλώνετε τον απαραίτητο αριθμό γευμάτων κάθε μέρα δεν είναι πολύ καλή ιδέα αν θέλετε να χάσετε βάρος. Το κυριότερο γεύμα της ημέρας, το πρωινό, είναι αυτό που ξυπνάει τον μεταβολισμό μας, και βοηθάει να κάψουμε θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας. Ένα σωστό, πρώτο γεύμα είναι αυτό που εξαφανίει το αίσθημα της πείνας και βοηθάει να μην καταναλώσουμε υπερβολικές θερμίδες στη συνέχεια της μέρας μας. Αν κι εσείς επιθυμείτε να χάσετε μερικά κιλά, καλό είναι να ξέρετε τους κανόνες για το σωστό πρωινό.

Φάτε πρωινό μέσα στην πρώτη ώρα αφού έχετε ξυπνήσει
Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην γίνουν υπέρβαροι, αλλά το σωστό timing είναι επίσης σημαντικό. Ιδανικά, φάτε το πρωινό σας μέσα στην πρώτη ώρα αφότου έχετε ξυπνήσει. Αυτό βοηθάει στην διατήρηση του ρυθμού της καρδιάς και αυξάνει τις καύσεις του μεταβολισμού από την αρχή της μέρας μας.

Προτιμήστε την πρωτεΐνη, από την ζάχαρη
Μπορεί τα pancakes με σιρόπι να είναι πεντανόστιμα, αλλά δεν είναι ένα γεύμα που μπορούμε να καταναλώνουμε συστηματικά. Επιλογές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως τα αυγά, το γιαούρτι και οι ωμοί ξηροί καρποί είναι φτωχότερες σε θερμίδες και μας εξασφαλίζουν περισσότερη ενέργεια.

Καταναλώστε τουλάχιστον 8 γραμμάρια φυτικών ινών
Το κλειδί στην απώλεια βάρους είναι η κατανάλωση τροφών που μας χορταίνουν. Για το πρώτο γεύμα της ημέρας προτιμήστε άφθονες φυτικές ίνες- ένα smoothie φρούτων περιέχει τουλάχιστον 11 γραμμάρια, ενώ εξαιρετική επιλογή είναι και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Μην το παρακάνετε με τις θερμίδες
Ανάλογα με το σωματότυπο, το βάρος και τον στόχο σας, είναι σημαντικό οι θερμίδες που καταναλώνετε στο πρωινό γεύμα σας να είανι μεταξύ 300 και 500. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν είναι πολύ καλή ιδέα, όσο δελεαστικές κι αν είναι, να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε θερμίδες όπως γλυκά και σφολιάτες. Προτιμήστε γεύματα χαμηλά σε θερμίδες, όπως ομελέτα με λαχανικά, γιαούρτι, φρέσκα φρούτα και ψωμί ολικής άλεσης.

queen.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved