Προσοχή: Η τσίχλα παχαίνει, λέει μια νέα έρευνα

Μπορεί να σου προσφέρει φρεσκάδα στο στόμα και την αναπνοή, ωστόσο η τσίχλα ενδέχεται να ευθύνεται και για τη λήψη βάρους, όπως υποδεικνύει μία νέα έρευνα.

Προσοχή: Η τσίχλα παχαίνει, λέει μια νέα έρευνα

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι που μασάνε τσίχλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τείνουν να τρώνε περισσότερες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.
Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως τα χημικά που χρησιμοποιούνται, προκειμένου να δώσουν στις τσίχλες τη γεύση τους, ενισχύουν την όρεξη για λιπαρά και ανθυγιεινά φαγητά, ενώ κάνουν τα φρούτα και τα λαχανικά να φαντάζουν άνοστα.
Η δρ. Κριστίν Σουομπόντα, του πανεπιστημίου του Οχάιο που οργάνωσε την έρευνα, τονίζει πως: «Τα χημικά που χρησιμοποιούνται στις τσίχλες είναι τα ίδια που βρίσκονται και στις οδοντόπαστες, και κάνουν το πορτοκάλι να είναι άνοστο έπειτα από τη χρήση τους».
Για να τελέσουν την έρευνα, η κ. Σουομπόντα και η συνεργάτης της, Τζένιφερ Τεμπλ, ζήτησαν από 44 εθελοντές να παίξουν ένα παιχνίδι, και προσέφεραν στους μισούς ως βραβείο ένα φρούτο ή λαχανικό, και στους άλλους μισούς κάποια σοκολάτα ή γλυκό. Σε όλους δόθηκε από μία τσίχλα, πριν την έναρξη του παιχνιδιού.
Όπως προέκυψε, εκείνοι που έπαιζαν για τις υγιεινές τροφές έπαιξαν για πολύ λιγότερο, προκειμένου να κερδίσουν το βραβείο τους, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, οι οποίοι είχαν πολύ υψηλότερο κίνητρο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved