Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 16° 15' 03" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 23° 07' 45" ΙΧΘΥΕΣ
ΕΡΜΗΣ - 06° 33' 57" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 00° 21' 28" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΑΡΗΣ - 21° 21' 19" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΔΙΑΣ - 17° 57' 03" ΖΥΓΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 18° 33' 18" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 20° 45' 11" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 09° 19' 54" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 16° 09' 10" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 20° 41' 25" ΙΧΘΥΕΣ

Μια από τις ακριβότερες και... πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου

Σάλιαγκας ή αυτί της θάλασσας.

Μια από τις ακριβότερες και... πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου

Έτσι είναι γνωστό το θαλάσσιο έδεσμα που συνδέεται με ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα που υπάρχουν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια ειδική ποικιλία του μαλάκιου αυτού με το χαρακτηριστικό προστατευτικό κέλυφος, θεωρείται εκλεκτό έδεσμα και τιμολογείται ανάλογα από τους καλοφαγάδες στα εστιατόρια. Η αναζήτησή του είναι δύσκολη-συχνά απαιτούνται 6-8 ώρες έρευνας για το ψάρεμα 1000 μαλακίων- αλλά και επικίνδυνη: ευδοκιμεί σε μια θαλάσσια περιοχή που συγκεντρώνει τους περισσότερους καρχαρίες ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο στον κόσμο-τον Μεγάλο Νότιο Ωκεανό, στα ανοιχτά της αυστραλιανής ηπείρου...το αστείο είναι πως η τροφή αυτή δεν καταναλώνεται καν στη μακρινή χώρα-τα αλιεύματα εξάγονται στην Ασία όπου και εκτιμώνται ιδιαιτέρως.
Ο κάθε σάλιαγκας μπορεί να πουληθεί και 120 δολάρια στη λιανική αγορά ενώ ο ψαράς τους παίρνει 100 ευρώ για κάθε κιλό εμπορεύματος. Οι αλιευτικές άδειες περιορίζουν την αλόγιστη εκμετάλλευση της θαλάσσιας πανίδας αλλά οι σάλιαγκες εξακολουθούν να είναι επικερδείς: ακόμα και στα πλαίσια της αλίευσης 7,5 τόνων που τίθενται ως ανώτατο επιτρεπτό όριο από έναν αλιέα, είναι ζήτημα 50 ημερών η απόκτηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Και φυσικά, όπου η αμοιβή είναι τόσο υψηλή, είναι αναλόγως και το ρίσκο....

SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης