5 στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζατε για τα όνειρα!

Τα όνειρα που βλέπουμε όταν κοιμόμαστε μπορεί να είναι συναρπαστικά, στρεσογόνα ή και τρομακτικά...

5 στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζατε για τα όνειρα!


Γνωρίζατε όμως, ότι τα άσχημα όνειρα είναι πολύ πιο συνηθισμένα απ' ό,τι τα όμορφα;
Διαβάστε έξι εντυπωσιακές πληροφορίες για τα όνειρα που ίσως δεν γνωρίζατε...

Γιατί ονειρευόμαστε;
Σύμφωνα με κάποιους, τα όνειρα μας δίνουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουμε τις υποσυνείδητες επιθυμίες μας. Άλλοι υποστηρίζουν πως με αυτό τον τρόπο είτε σχηματίζουμε τις αναμνήσεις μας, είτε προετοιμάζουμε τον εγκέφαλό μας για την ερχόμενη μέρα. Κανείς όμως δεν γνωρίζει με βεβαιότητα το γιατί.

Τα όμορφα όνειρα είναι σπάνια.
Τα περισσότερα όνειρα που βλέπουμε είναι άσχημα ή τείνουν προς αυτή την πλευρά του δίπολου.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, τα όνειρα είναι «εξ' ορισμού κακά» και οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, το ανθρώπινο είδος προσανατολίζεται περισσότερο στα άσχημα όνειρα, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένο για οποιαδήποτε απειλή στην πραγματική ζωή.

Τα άσχημα όνειρα μπορεί να είναι σημάδι κακής υγείας.
Φυσικά η ύπαρξη ενός εφιάλτη δεν σηματοδοτεί και αυτόματα την ύπαρξη κάποιου προβλήματος υγείας. Ωστόσο κάποιες μελέτες έχουν συσχετίσει πολλούς εφιάλτες με καρδιακά προβλήματα και ημικρανίες. Επίσης, οποιαδήποτε μόλυνση στο σώμα επηρεάζει την ποσότητα των βραχέων κυμάτων ύπνου στον άνθρωπο. Το γεγονός αυτό καθυστερεί τη είσοδό μας στη φάση του ύπνου που περιέχει όνειρα και έτσι η συνείδησή μας είναι περισσότερο έκθετη στο περιβάλλον. Κατά συνέπεια, ενδέχεται να βιώσουμε έντονες παραισθήσεις στο συγκεκριμένο αυτό στάδιο.

Και οι γυναίκες έχουν ερωτικά όνειρα.
Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, τα «πονηρά» όνειρα δεν επισκέπτονται μόνο τους άνδρες. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι και το 37% των γυναικών εμφάνισαν οργασμό κατά τη διάρκεια του ύπνου λόγω αυτού του τύπου των ονείρων.

Το όνειρο μπορεί προσωρινά να λειτουργήσει παραλυτικά.
Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, οι μύες του σώματός μας παραλύουν για να μην ακολουθήσει το σώμα τις κινήσεις που βλέπει ότι κάνει στον ύπνο του. Κατά τη φάση αυτή, επενεργούν στον εγκέφαλο δύο ισχυρά χημικά συστήματα τα οποία παραλύουν τους σκελετικούς μύες, με αποτέλεσμα να παραμένουμε ήρεμοι (και ακίνητοι).

Βλέπουμε περισσότερα απ' ο,τι ακούμε.
Συχνά τα όνειρά μας είναι σιωπηλά και βλέπουμε ζωντανές εικόνες, χωρίς όμως ήχο. Ομοίως όμως, στα όνειρα η αίσθηση της ακοής είναι με τη σειρά της ισχυρότερη από αυτή της αφής.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved