Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την εκτέλεση στο Ν. Ηράκλειο

Νέα στοιχεία φέρνουν στο φως βίντεο τα οποία βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ από τον τόπο της στυγερής εκτέλεσης των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την εκτέλεση στο Ν. Ηράκλειο


Συγκεκριμένα βίντεο αποκαλύπτει πως ο δολοφόνος δε φορούσε κράνος αλλά ανοιχτόχρωμο καπέλο και πυροβόλησε από απόσταση μισού μέτρου, ενώ ο δεύτερος επιβαίνοντας της μηχανής φορούσε κράνος.
Ακόμη καθοριστικές για την εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να είναι οι καταθέσεις του 29χρονου θύματος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αλλά και του τέταρτου Χρυσαυγίτη ο οποίος ήταν παρών την ώρα της εκτέλεσης και ο οποίος κατόρθωσε να διαφύγει έγκαιρα.
«Καθαρό» το πιστόλι τύπου Zastava της εκτέλεσης των μελών της Χ.Α
Από το ίδιο πιστόλι τύπου Zastava προέρχονται τελικώς όλοι οι κάλυκες που εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της Παρασκευής, στη λεωφόρο Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που ανακοίνωσε η αστυνομία, το πιστόλι αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση.

Εν τω μεταξύ, το τρίτο θύμα της επίθεσης, ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς.
Η κατάσταση του τραυματία παραμένει κρίσιμη και παρακολουθείται από ομάδα χειρουργών.

Διαβάστε την ανακοίνωση για την δολοφονική επίθεση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ τα ξημερώματα του Σαββάτου:
Την 19.00 ώρα περίπου, χθες (1-11-2013), τέσσερις ημεδαποί άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών (22 και 27 ετών) και σοβαρά ο τρίτος, (29 ετών), ο οποίος διακομίστηκε σε Κρατικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Όπως προέκυψε, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.
Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται, στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις Αστυνομικές Αρχές.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου.

Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας περισυνελλέγησαν, μέχρι στιγμής, δώδεκα (12) κάλυκες, διαμετρήματος 9 mm, οι οποίοι απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση.
Με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η προανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Μυστήριο με τη μοτοσικλέτα των δραστών
Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση σχετικά με τη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της εκτέλεσης στο Νέο Ηράκλειο.

Οι αστυνομικοί, ενώ κατάφεραν να εντοπίσουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη της (όπως τύπος μηχανής, μάρκα, στοιχεία πινακίδας κυκλοφορίας), προβληματίζονται από το γεγονός ότι είχε δηλωθεί η κλοπή της από το καλοκαίρι στην περιοχή της Καλλιθέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται δημοσίευμα εφημερίδας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα ίχνη του ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας έχουν χαθεί, τουλάχιστον δύο ημέρες προ της δολοφονικής ενέργειας, γεγονός που επίσης λαμβάνεται υπόψη στην αστυνομική έρευνα.
Το ίδιο βράδυ της επίθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν κοντά στο Νέο Ηράκλειο, μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξετάσουν εάν τη χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το ίδιο έκαναν και για ένα δίκυκλο, που βρέθηκε στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

Κλειστή η λεωφόρος Ηρακλείου στο ύψος της δολοφονικής επίθεσης
Κλειστή είναι από το πρωί του Σαββάτου η λεωφόρος Ηρακλείου στο ύψος που σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής καθώς η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία του κόμματος, ενώ στον τόπο της εκτέλεσης κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη των θυμάτων.

newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved