Κόβεται το ροχαλητό; Δείτε την απάντηση

Ανήκετε σε εκείνους που μένουν άυπνοι γιατί το άλλο τους μισό δίνει συναυλία ή στο 45 % των ενηλίκων που ροχαλίζουν...

Κόβεται το ροχαλητό; Δείτε την απάντηση


Το ροχαλητό δεν είναι απλά μια ενόχληση , αλλά το 75 % των ανθρώπων που ροχαλίζουν παρουσιάζουν αποφρακτική άπνοια ύπνου ( όταν η αναπνοή διακόπτεται κατά τη διάρκεια του ύπνου για μικρά χρονικά διαστήματα) , η οποία αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής νόσου.
Αν προσπαθείτε από μόνοι σας να σταματήσετε ή να περιορίσετε το πρόβλημα δοκιμάζοντας διάφορα προϊόντα του εμπορίου να είσαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Πολλά εκ των ειδών διατίθενται χωρίς να στηρίζονται σε επιστημονικές μελέτες για την αποτελεσματικότητα τους.
Αντ 'αυτού, δοκιμάστε φυσικές λύσεις και αλλαγές στον τρόπο ζωής , τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν να κόψετε το ροχαλητό.
1. Αλλάξετε τη θέση ύπνου σας
Κοιμηθείτε στο πλάι. Όταν κοιμάστε ανάσκελα η βάση της γλώσσας μαλακώνει και «γλιστρά» στο πίσω τοίχωμα του λαιμού σας προκαλώντας ένα δονούμενο ήχο κατά τη διάρκεια του ύπνου.
2 . Χάστε βάρος.
Η απώλεια βάρους βοηθά μερικούς ανθρώπους, αλλά όχι όλους . Ακόμη και οι αδύνατοι άνθρωποι ροχαλίζουν. Αν ροχαλίζατε και πριν αποκτήσετε παραπάνω κιλά τότε μη κάνετε το κόπο να μπείτε σε δίαιτα για να σταματήσετε το ροχαλητό.
Αν όμως αρχίσατε να ροχαλίζετε όταν βάλατε μερικά κιλάκια τότε σίγουρα η απώλεια βάρους θα σας λύσει το πρόβλημα.
3. Αποφύγετε το αλκοόλ.
Το αλκοόλ και τα ηρεμιστικά χαλαρώνουν τους μύες στο πίσω μέρος του λαιμού σας, και ανεβάζουν τις πιθανότητες για ροχαλητό. Οι άνθρωποι που συνήθως δεν ροχαλίζουν θα ροχαλίζουν μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Η κατανάλωση αλκοόλ τέσσερις έως πέντε ώρες πριν από τον ύπνο κάνει το ροχαλητό χειρότερο.
4. Φροντίστε να έχετε ποιοτικό ύπνο.
Όσοι από εσάς εργάζεστε σκληρά ή βολτάρετε περισσότερο και θυσιάζετε ώρες ύπνου χρειάζεται να βρείτε ένα μέτρο. Γιατί όταν είσαστε κουρασμένοι κοιμάστε βαθιά και την πληρώνουν πάλι οι μύες που χαλαρώνουν και δημιουργούν το ροχαλητό...
5. «Ανοίξτε» τις ρινικές σας διόδους.
Εάν το ροχαλητό ξεκινά στη μύτη σας, φροντίστε να κρατήσετε τα ρουθουνάκια σας (ρινικές δίοδοι) ανοικτά για να επιτρέπετε στον αέρα να κινείται αργά. Εάν η μύτη σας είναι «βουλωμένη» ή είσαστε κρυολογημένοι ή άλλη εμπλοκή , η γρήγορη κίνηση του αέρα μπορεί να προκαλέσει ροχαλητό .
Κάντε ένα να ζεστό ντους πριν πάτε για ύπνο, βοηθά στο να κρατήσετε ανοιχτές τις ρινικές διόδους. Επίσης, κάντε ρινικές πλύσεις με αλατόνερο.
Οι ρινικές ταινίες μπορούν επίσης να αποσυμφορήσουν την κατάσταση όταν το πρόβλημα του ροχαλητού εντοπίζεται στη μύτη.
6. Αλλάξτε τα μαξιλάρια σας.
Τα αλλεργιογόνα στην κρεβατοκάμαρά σας και το μαξιλάρι σας μπορεί να συμβάλουν σε ροχαλητό.
Τα ακάρεα της σκόνης συσσωρεύονται στα μαξιλάρια και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ροχαλητό.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved