Άλλαξε τη ζωή της μητέρας της με μία φωτογραφία

Ένα 15 χρονο κορίτσι απαθανάτισε την μητέρα του, τη στιγμή που έπεφτε αναίσθητη από την υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Άλλαξε τη ζωή της μητέρας της με μία φωτογραφία


Η 45χρονη η είχε καταναλώσει ένα λίτρο βότκα σε συνδυασμό με φτηνό κρασί και μπύρα.
Η γυναίκα είχε οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας της απώλειας συγγενικού της προσώπου και έπασχε από πλήξη και κατάθλιψη.

Σε διάστημα έξι μηνών έχασε 45 κιλά, ενώ οι γιατροί της έδωσαν πέντε χρόνια ζωής όταν ανακάλυψαν πως έπασχε από κίρρωση του ήπατος.

Η κατάρρευσή της οδήγησε σε διάλυση και τον επταετή γάμο της με τον πρώην πλεόν συζυγό της να έχει την κηδεμονία των τριών παιδιών τους, της 17χρονης σήμερα Hannah, του 21χρονου Ben και του 15χρονου Timothy.
«Ξυπνούσα το πρωί και αν υπήρχε αλκοόλ στο σπίτι το τελείωνα. Μπορεί να έπινα ακόμα και για δέκα μέρες, έπινα ό,τι υπήρχε στο σπίτι. Δεν σκεφτόμουν τι έκανα στην οικογένειά μου, απλώς έπινα για να διώξω τον πόνο. Για έναν ολόκληρο χρόνο δεν ανέβηκα στον επάνω όροφο του σπιτιού μου, ζούσα στον καναπέ. Αν το ποτό μου τελείωνε παράγγελνα φαγητό και ζητούσα από τον διανομέα να μου φέρει και τρία μπουκάλια κρασί. Έδινα το φαγητό στο σκύλο κι έπινα, όταν είχα αλκοόλ δεν χρειαζόμουν φαγητό», θυμάται η Samm.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ξυπνούσε τραυματισμένη, χωρίς να θυμάται τί έιχε συμβεί. Το 2006 ξύπνησε μία μέρα μέσα σε μία λίμνη αίματος με ένα τραύμα στο κεφάλι. Είχε χτυπήσει στο τραπεζάκι του σαλονιού πέφτοντας.
«Είχε τύχει να μείνω αναίσθητη για 36 ώρες, μία φορά ξύπνησα νομίζοντας πως ήταν Πέμπτη αλλά ήταν Κυριακή», αφηγείται. Η οργανική ανεπάρκεια την έστειλε μία άλλη φορά στο νοσοκομείο, όπου πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα.

Η κόρη της, την επισκεπτόταν περιστασιακά, τακτοποιούσε το σπίτι και την παρακαλούσε να σταματήσει να πίνει.

Σε μία τέτοια επίσκεψη την εντόπισε αναίσθητη στο πάτωμα, με ένα μπουκάλι βότκα στο χέρι. Η Hannah αποφάσισε να τραβήξει μία φωτογραφία, προκειμένου να κινητοποιήσει την μητέρα της.

Το μικρό κορίτσι έδειξε τη φωτογραφία στην μητέρα του και την ικέτευσε: «Σταμάτα να πίνεις μαμά, δεν θέλω να σε θάψω».

Η φωτογραφία αυτή την τάραξε και στάθηκε αφορμή να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή της. «Ένιωσα τόσο ταπεινωμένη που αποφάσισα να αλλάξω τη ζωή μου», δήλωσε τότε.

«Πριν από δέκα χρόνια τα είχα όλα, σπίτι, σύζυγο, τρία καταπληκτικά παιδιά. Ο εθισμός μου ήρθε από το πουθενά και με κατέλαβε. Τώρα επέστρεψα στον παλιό μου εαυτό και πιστεύω πως είμαι καλύτερη μαμά απ' ότι ήμουν», είπε σήμερα εμφανώς ικανοποιημένη από την τάξη που έχει μπει στην καθημερινότητά της.

Η Samm δέχθηκε βοήθεια από ειδικούς, έκοψε τη βότκα και άρχισε να δουλεύει εθελοντικά σε μία φιλανθρωπική οργάνωση. Σήμερα έχει τη δική της εταιρεία παρασκευής κέικ.

Η Hannah μετακόμισε και πάλι μαζί με τη μαμά της και είναι πιο κοντά από ποτέ. «Έβγαλα τη φωτογραφία από απελπισία επειδή η μαμά έπρεπε να δει πόσο εκτός ελέγχου βρισκόταν. Σήμερα είμαστε πιο κοντά από ποτέ, σαν φίλες παρά σαν μάνα και κόρη», λέει. «Πριν τρεις μήνες της έγραψα ένα γράμμα και της έλεγα πόσο περήφανη είμαι που πήρε άλλο δρόμο στη ζωή της. Όταν το διάβασε, έκλαψε», είπε χαρακτηριστικά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved