ΔΕΙΤΕ: Το ψηλότερο άλογο στην Ευρώπη

Η μεγαλύτερη πρόκληση σε ό,τι αφορά τον Sovereign δεν είναι να καταφέρεις να τον ιππεύσεις αλλά να μπορέσεις έστω να σκαρφαλώσεις πάνω του.

ΔΕΙΤΕ: Το ψηλότερο άλογο στην Ευρώπη

Κι αυτό γιατί ο Sovereign είναι το ψηλότερο άλογο της Ευρώπης, με ύψος σχεδόν τρία μέτρα και βάρος ενός τόνου και δεν του χωράει καμία σέλα!

«Είχαμε μία που του έκανε κάποτε», λέει ο ιδιοκτήτης του αλόγου Paul Evans, «αλλά μετά ο Sovereign μεγάλωσε και δεν του έμπαινε».

Δημοσιογράφος της Daily Mail πέρασε από τη δοκιμασία του να ανέβει στο άλογο και γράφει στο άρθρο του πως μάλλον θα χρειαζόταν αλεξίπτωτο παρά κράνος...

Πατώντας σε ένα μεταλλικό βαρέλι ο Robert Hardman ανέβηκε στο άλογο και έκανε μαζί του μια μικρή «βόλτα»: ο 4χρονος Sovereign έκανε μερικά βήματα κι επέστρεψε στην ίδια θέση ούτως ώστε ο έντρομος δημοσιογράφος να μπορέσει να κατέβει.

Το πιο εντυπωσιακό στον Sovereign δεν είναι το μέγεθος- κι όμως!- αλλά η ιστορία του. Πριν από δύο χρόνια ήταν εγκαταλειμμένος, με σαπισμένα δόντια και λοίμωξη στις οπλές του. Τότε είχε την τύχη να πέσει πάνω στον Paul. Σήμερα είναι υγιής, έχει εξαιρετική σχέση με τον ιδιοκτήτη του και ζει ονειρεμένη ζωή στη φάρμα του στο Staffordshire της Βρετανίας.

Ο 4χρονος είναι μόλις ¾ της ίντσας κοντύτερος από τον σημερινό κάτοχο του Ρεκόρ Γκίνες, τον 11χρονο Big Jake που ζει στο Wisconsin των ΗΠΑ.

Το μέγεθός του και η δύναμή του έχουν βέβαια προκαλέσει και πολλά ευτράπελα. «Μία φορά τον έδεσα σε ένα φορτηγάκι 7 τόνων. Λίγο μετά δύο από τις ρόδες του βρέθηκαν στον αέρα!», αφηγείται ο Paul ενώ μία φορά έπεσε και ο ίδιος «θύμα» της δύναμης του αλόγου. Την ώρα που του έδενε το χαλινάρι μπλέχτηκε σε αυτό η μπλούζα του. Τότε ο Sovereign σήκωσε το κεφάλι του και ο Paul βρέθηκε να... αιωρείται.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved