Τέλος οι αλατιέρες στο Μεξικό!

Οι Μεξικανοί καταναλώνουν περίπου 11 γραμμάρια αλατιού την ημέρα ,διπλάσια ποσότητα από αυτή που ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, γεγονός που επιβαρύνει την υγεία τους με αυξημένη αρτηριακή πίεση και πολλά καρδιακά προβλήματα, αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

Τέλος οι αλατιέρες στο Μεξικό!

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να πείσει τους κατοίκους να καταναλώνουν λιγότερο έως ελάχιστο αλάτι, ξεκίνησε μια πρωτότυπη καμπάνια με τον τίτλο «Λιγότερο αλάτι, καλύτερη υγεία», εφαρμόζοντας παράλληλα μια παράδοξη απόφαση: Τέλος οι αλατιέρες από τα εστιατόρια της χώρας!

Οι εστιάτορες αποφάσισαν να αποδεχτούν το μέτρο αυτό, αποσύροντας οτιδήποτε ΄χει σχέση με το αλάτι από τα καταστήματά τους, προτρέποντας μάλιστα τους επισκέπτες να αποφεύγουν να βάζουν επιπλέον αλάτι στο φαγητό τους. «Ο κόσμος πρέπει να διώξει αυτή την κακή συνήθεια και να βάζει αλάτι στο πιάτο του μόνο όταν χρειάζεται. Πολλοί είναι εκείνοι που το παρακάνουν και αλατίζουν χωρίς καν να δοκιμάσουν. Αυτή την υπερκατανάλωση θέλουμε να σταματήσουμε, τονίζοντας πόσο κακή είναι η υπερβολική χρήση του αλατιού για την υγεία μας», αναφέρει ο υπουργός υγείας της χώρας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved