Έκλεισε τα 123 με τη δίαιτα των προγόνων του!

Εάν τα στοιχεία του ληξιαρχείου της Βολιβίας είναι σωστά, ο Καρμέλο Φλόρες είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει ποτέ καταγραφεί αφού εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1890 – επομένως είναι σήμερα 123 ετών.

Έκλεισε τα 123 με τη δίαιτα των προγόνων του!

Ο ίδιος αποδίδει τη μακροζωία του στις διατροφικές του συνήθειες που περιλαμβάνουν σπόρους, μανιτάρια και το μάσημα φύλλων κόκας.

Ο 123χρονος ιθαγενής ζει σε μια καλύβα με οροφή από άχυρα σε υψόμετρο 4.000, είναι αναλφάβητος, δεν μιλά ισπανικά που είναι η επίσημη γλώσσα της χώρας και δεν έχει δόντια. Περπατά χωρίς να χρειάζεται μπαστούνι και δεν φορά γυαλιά. Μιλά την τοπική διάλεκτο αϊμάρα με δυνατή φωνή, αλλά για να ακούσει τον συνομιλητή του αυτός πρέπει να του φωνάζει κοντά στο αυτί.

«Βλέπω λίγο, αμυδρά. Είχα καλή όραση. Αλλά σας είδα που ερχόσασταν», είπε στους δημοσιογράφους του Associated Press, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν όταν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον ανακήρυξαν ως τον άνθρωπο με τη μεγαλύτερη ηλικία στον κόσμο.

Είναι δύσκολο να επιβεβαιώσει κανείς την ακριβή ηλικία του Φλόρες, καθώς η Βολιβία άρχισε να εκδίδει επισήμως πιστοποιητικά γεννήσεως από το 1940 και μετά.

Ο ίδιος όμως λέει ότι το πιστοποιητικό βάφτισής του αναφέρει ότι γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1890 και έχει εκδώσει ταυτότητα με βάση τα στοιχεία αυτά. Οι ληξιαρχικές Αρχές της χώρας λένε ότι εξετάζουν την εγκυρότητα των εγγράφων αυτών και δεν μπορούν να κάνουν κάποιο σχόλιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές έρευνες, ανέφερε το Reuters.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved