Αυτοί είναι οι 4 Ελληνες που κατέκτησαν τα Ιμαλάια και μας έκαναν περήφανους!

Στα...ύψη στην κυριολεξία σκαρφάλωσαν τέσσερις Ελληνες οι οποίοι ανέβηκαν σε απάτητες κορυφές στα Ιμαλάια και έστησαν ελληνικές σημαίες στα 6.243 μέτρα, ονομάζοντας μάλιστα την κορυφή «Χαμένο Μαργαριτάρι».

Αυτοί είναι οι 4 Ελληνες που κατέκτησαν τα Ιμαλάια και μας έκαναν περήφανους!

Οι Ελληνες ορειβάτες, σκαρφάλωσαν σε μια κατακόρυφη απότομη και τρομακτική κορυφή η οποία είναι αθέατη από τις γύρω κοιλάδες, αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ κοιμόντουσαν κάτω από βράχους περιτριγυρισμένους από χιόνι, αναφέρει το Εθνος.

Ο Γιώργος Βουτυρόπουλος, ο Νίκος Λαζανάς, ο Πάνος Αθανασιάδης και ο Νίκος Τρούπης, οργάνωναν για μήνες το ταξίδι τους και κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι τα Ιμαλάια και να κατακτήσουν τις κορυφές Κατκάτ Κανγκρί (6.148 μέτρα), Χαμένο Μαργαριτάρι (6.243 μέτρα), Σκίλμα Κανγκρί (6.020 μέτρα) και Λάμα Σου (5.947 μέτρα).

Οπως περιγράφουν οι ίδιοι, η ανάβαση αποδείχθηκε εξαιρετικά επίπονη και επικίνδυνη, καθώς στα τελευταία 200 μέτρα, υπήρχαν στα δεξιά τους 1.000 περίπου μέτρα κατακόρυφου γκρεμού, δηλώνουν οι ορειβάτες, οι οποίοι φρόντισαν να αφήσουν τις κορυφές που επισκέφθηκαν από μια ελληνική σημαία, ενώ στην κορυφή «Μαύρο Μαργαριτάρι» την οποία κατέκτησαν πρώτοι, σχεδίασαν και έναν μικρό...κούκο από πέτρες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved