Αυτό είναι το πιο λαχταριστό και νόστιμο σάντουιτς στον κόσμο! Γιατί όμως;

Τι είναι αυτό που κάνει ένα σάντουιτς τόσο ακαταμάχητο; Η απάντηση είναι: όλα!

Αυτό είναι το πιο λαχταριστό και νόστιμο σάντουιτς στον κόσμο! Γιατί όμως;

Η όψη, η υφή, πόσο τραγανιστό και συνάμα ζουμερό είναι, ο συνδυασμός των συστατικών, ο τρόπος με τον οποίο οι γεύσεις του περιεχομένου διεισδύουν η μία στην άλλη, δημιουργώντας ένα αδιάλυτο όλο κάτω από μία λαχταριστή κρούστα φρέσκου ζεσταμένου στο φούρνο ψωμιού. Με λίγα λόγια, πλουραλισμός, συνύπαρξη, ποίηση!

Αυτό που ακολουθεί είναι μία απλούστατη πρόταση για το πώς να φτιάξεις ένα σάντουιτς το οποίο το πιθανότερο είναι να μην το αγγίξεις, όσο κι αν θέλεις να το καταβροχθίσεις, από φόβο μήπως και χαλάσεις το αριστούργημα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι τελικά που κάνει ένα σάντουιτς άξιο του ονόματός του: το γεγονός ότι σε γεμίζει και σε χορταίνει μόνο και μόνο φέρνοντάς το στη φαντασία σου!

Τα πράγματα είναι απλούστατα:
Παίρνετε ένα στρογγυλό καρβέλι ψωμί πολύ καλής ποιότητας. Αφαιρείς προσεκτικά το πάνω μέρος του, σαν να αφαιρείς το κιππά από την κεφαλή σκληροπυρηνικού θρησκευόμενου Εβραίου.

Βγάζετε στη συνέχεια όλη την ψίχα, με προσοχή όμως ώστε να μην λεπτύνουν υπερβολικά τα τοιχώματα του καρβελιού και τα περνάτε εσωτερικά με λίγο λάδι ή καλής ποιότητα βούτυρο.

Κι εδώ αρχίζει το όργιο. Διότι μέσα σε αυτή τη μικρή «φωλιά» μπορείτε να βάλετε κυριολεκτικά ό,τι λαχταρά η ψυχή σας: από αποκλειστικά και μόνο λαχανικά για τους αυστηρά χορτοφάγους, σολωμό, πέστροφα ή αντζούγιες για τους ψαροφάγους, μέχρι και ό,τι πιο λιπαρό μπορεί να φανταστεί κανείς, για τους αμετανόητους λάτρεις της χοληστερόλης.

Κατά προτίμηση, τοποθετείστε μέσα μία στρώση κίτρινο τυρί, έπειτα λίγη κόκκινη σάλτσα, έπειτα μία στρώση ψητό φιλέτο κοτόπουλο, μία στρώση ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό, άλλη μία στρώση κίτρινο τυρί (δεν χρειάζεται να είναι ίδιο με το προηγούμενο), μία στρώση κόκκινης σάλτσας, και άλλη μία στρώση κοτόπουλο την οποία «επιστεγάζετε» με μία τελευταία γαρνιτούρα σάλτσας, ζαμπόν και τυριού.
σάντουιτς

Στο τέλος επανατοποθετείτε το «καπελάκι» του καρβελιού πίσω στη θέση του και το κλείνετε.
Προτού την επικαλύψετε με την επόμενη, προσθέτετε στην καθεμιά στρώση τα αγαπημένα σας μπαχαρικά ή άλλα συστατικά.

Το καρβελάκι μπαίνει στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και μαζί με τη σάλτσα να διαχυθούν σε όλα τα επίπεδα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, το περιτυλίγετε με αλουμινόχαρτο και από πάνω τοποθετείτε βαριά αντικείμενα για να έρθει να «πατικωθεί».

Το αποτέλεσμα είναι μαγικό...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved