ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: Ποια να απολαύσετε χωρίς ενοχές!

Έχετε αδυναμία στους θαλασσινούς μεζέδες, αλλά φοβάστε για τα κιλά σας;

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: Ποια να απολαύσετε χωρίς ενοχές!

Ανακαλύψτε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για όσους προσέχουν το βάρος τους ή κάνουν δίαιτα και απολαύστε τα χωρίς ενοχές.

Ψάρια γενικά

Τα πιο πολλά ψάρια είναι φτωχά σε θερμίδες, ενώ περιέχουν τα ωφέλιμα για την υγεία ω-3 λιπαρά. Ωστόσο οι θερμίδες που σας παρέχουν εξαρτώνται και από τον τρόπο που έχουν μαγειρευτεί. Αν λοιπόν κάνετε δίαιτα καλό είναι να αποφεύγετε τα τηγανητά ψάρια και να προτιμάτε τα ψητά.

Γαρίδες

Αν σας αρέσουν οι γαρίδες, προτιμήστε να τις απολαύσετε βραστές με λαδολέμονο. Μία μερίδα βραστές γαρίδες έχει περίπου 100 με 150 θερμίδες, ενώ δεν σας φορτώνει με λίπος. Αποφύγετε τις γαρίδες κοκτέιλ, τις τηγανητές ή τις πανέ. Μια ακόμη διαιτητική επιλογή είναι οι ψητές γαρίδες.

Χταπόδι

Είναι μια επιλογή χαμηλή σε λιπαρά. Προτιμήστε να το απολαύσετε ψητό στα κάρβουνα που έχει ακόμη λιγότερες θερμίδες ή ξιδάτο. Αποφύγετε το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι που έχει αρκετές θερμίδες.

Καλαμαράκια

Επειδή είναι τηγανητά, είναι επιβαρυμένα με λιπαρά, επομένως καλό είναι να τα απολαύσετε με μέτρο. Μια πιο διαιτητική επιλογή είναι το ψητό καλαμάρι.

Μύδια και στρείδια

Αποφύγετε το μυδοπίλαφο, τα μύδια σαγανάκι και προτιμήστε τα σκέτα μύδια.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved