8 προβλήματα υγείας που προκαλούν τα κλιματιστικά

Η χρήση του κλιματιστικού για πτώση της θερμοκρασίας του χώρου κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ευρέως διαδεδομένη.

8 προβλήματα υγείας που προκαλούν τα κλιματιστικά

Στις μέρες μας υπάρχουν κλιματιστικά όχι μόνο σε εργασιακούς χώρους, νοσοκομεία, ιδρύματα, ξενοδοχεία αλλά και σε όλες σχεδόν τις κατοικίες. Η κακή χρήση τους και η ελλιπής συντήρηση του κλιματιστικού μπορεί αν προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας.

Έχει παρατηρηθεί και από μελέτες ότι προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, ματιών, μυών και αρθρώσεων εμφανίζονται πιο συχνά ή επιδεινώνονται σε άτομα που εργάζονται ή ζουν σε χώρους με κλιματισμό.

1. Τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα είναι η φαρυγγίτιδα,η βραχνάδα φωνής,ο βήχας,η ρινίτιδα λόγω της ξηρότητας των βλενογόνων της μύτης και του λαιμού από τον αέρα που ανακυκλώνει το κλιματιστικό.

2. Επίσης από κακή συντήρηση των συστημάτων αποθήκευσης και μεταφοράς νερού στο κλιματιστικό μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια που προκαλούν πνευμονία (νόσος λεγεωναρίων) με έντονα συμπώματα από το αναπνευστικό και υψηλό πυρετό.

3. Ο πονοκέφαλος

4. Η ψύξη μυών

5. Η επιδείνωση πόνων αρθρίτιδας και νευρίτιδας

6. H ξηρότητα του δέρματος και η εμφάνιση δερματοπαθειών

7. H μόλυνση του αναπνευστικού από μύκητες και σκόνη με επιδείνωση ή εμφάνιση αλλεργιών

8. H ξηρότητα των ματιών και η επιπεφικίτιδα κυρίως σε άτομα που φορούν φακούς επαφής ή με ιστορικό αλλεργιών είναι συχνά προβλήματα.

Έτσι καλό είναι σε χώρους που κλιματίζονται να μεριμνούμε για τη σωστή συντήρηση των κλιματιστικών και την ορθή χρήση τους με θερμοκρασία στον χώρο στους 25 βαθμούς και συχνό αερισμό του χώρου. Άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες, δερματοπάθειες, με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και άτομα μεγάλης ηλικίας και βρέφη καλό είναι να προφυλάσσονται από τις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας, τις χαμηλές θερμοκρασίες και την πολύωρη έκθεση σε χώρους με κλιματισμό.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved