ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ VIDEO: Οι απειλητικές διαστάσεις της κλιματικής αλλαγής

Ο φωτογράφος Τζέιμς Μπέιλογκ ανήκε σε μία πολυπληθή κατηγορία ανθρώπων, η οποία αντιμετωπίζει με ακραίο σκεπτικισμό τις διαρκείς προειδοποιήσεις από την πλευρά των επιστημόνων σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν οι κλιματικές αλλαγές πάνω στον πλανήτη.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ VIDEO: Οι απειλητικές διαστάσεις της κλιματικής αλλαγής

Πίστευε πως όλη αυτή η κινδυνολογία είναι αποτέλεσμα υπερβολής και εικασιών βασισμένων σε υπολογιστικά μοντέλα προσομοίωσης και όχι σε πραγματικά γεγονότα.

Η πλήρης μεταστροφή του όμως, από τον σκεπτικισμό στην πλήρη αποδοχή, ήρθε όταν του ανατέθηκε από το National Geographic να ταξιδέψει μέχρι την Αρκτική και να καταγράψει την ταχεία διαδικασία τήξης των πάγων.

Το υλικό που συγκέντρωσε δεν επιδεχόταν πλέον καμία αμφισβήτηση ή σκεπτικισμό, σε σημείο που ο Μπέιλογκ διεύρυνε το πρότζεκτ και με τη χρήση ειδικών καμερών κατέγραψε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε παγόβουνα της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής.

Το τελικό προϊόν είναι ένα συγκλονιστικό φιλμ με τίτλο: «Chasing Ice» (2012), ένα μέρος του οποίου μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο πείθει ευθύς ακόμη και τον πιο άπιστο για την ανησυχητική πραγματικότητα του πλανήτη μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved