Φωτογραφία δολοφονημένου παιδιού σε διαφήμιση παιδικού σταθμού

Σοκ έχει προκαλέσει τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελβετία η απερίγραπτη γκάφα ενός γραφίστα ο οποίος, από άγνοια, χρησιμοποίησε τη φωτογραφία ενός δολοφονημένου παιδιού για να διαφημίσει τον... βρεφονηπιακό σταθμό του Φεστιβάλ Τζαζ του Μοντρέ.

Φωτογραφία δολοφονημένου παιδιού σε διαφήμιση παιδικού σταθμού

"Πρόκειται για ένα λυπηρό λάθος, αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητά του", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Φεστιβάλ το οποίο διεξάγεται στις όχθες της λίμνης Λεμάν, στη Γενεύη.

Η φωτογραφία του 4χρονου Γκρεγκορί Βιλμέν, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος το 1984 στο Βοζ της Γαλλίας, χρησιμοποιήθηκε σε μια διαφήμιση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Φεστιβάλ. Μέσω του δικηγόρου τους, Τιερί Μοζέρ, οι γονείς του παιδιού, Κριστίν και Ζαν-Μαρί Βιλμέν, δήλωσαν "σκανδαλισμένοι" και κάλεσαν τους οργανωτές να ζητήσουν συγγνώμη.

"Εάν η επιστολή συγγνώμης σταλεί γρήγορα και εάν επιβεβαιώσουμε ότι επρόκειτο για λάθος που έγινε από άγνοια, όπως θέλω να πιστεύω, το ζεύγος Βιλμέν δεν πρόκειται να προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση", είπε ο δικηγόρος.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από έναν χρήστη του διαδικτύου που είδε τη φωτογραφία του παιδιού, ελαφρώς φλουταρισμένη, στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Montreux Jazz Chronicle.

"Αποσύραμε αμέσως όλα τα αντίτυπα", είπε ο εκπρόσωπος του Φεστιβάλ ο οποίος υποστήριξε ότι η γκάφα ενδέχεται να οφείλεται σε δύο παράγοντες. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ η εφημερίδα απασχολεί νέους εκπαιδευόμενους.

Ένας από αυτούς, ένας ξένος γραφίστας, αναζητούσε την εικόνα ενός παιδιού για να διαφημίσει τον παιδικό σταθμό του Φεστιβάλ. Ψάχνοντας στο Ίντερνετ, βρήκε τη φωτογραφία του Γκρεγκορί και την κατέβασε στον υπολογιστή του.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας με τη σειρά του δεν κατάλαβε περί τίνος επρόκειτο γιατί η εικόνα ήταν κάπως θολή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ζητώντας και πάλι συγγνώμη για το λάθος.

Η υπόθεση του Γκρεγκορί ήταν μία από τις συγκλονιστικότερες αστυνομικές και δικαστικές υποθέσεις των τελευταίων 30 ετών στη Γαλλία και το μυστήριο της δολοφονίας του παραμένει ακόμη άλυτο.

Στις 16 Οκτωβρίου 1984 το παιδί βρέθηκε νεκρό μέσα σε ένα ποτάμι, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το σπίτι των γονιών του.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένα άγνωστο άτομο είχε τηλεφωνήσει στις αρχές αναφέροντας το έγκλημα. Την επομένη, ο πατέρας του 4χρονου έλαβε μια ανώνυμη, απειλητική επιστολή.

Το ζεύγος Βιλμέν λάμβανε επί χρόνια ανώνυμες απειλητικές επιστολές και οι αρχές θεώρησαν ότι οι δράστες σκότωσαν το παιδί υλοποιώντας τις απειλές αυτές.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved