ΔΕΙΤΕ: Γήπεδο ποδοσφαίρου καλά… κρυμμένο στην έρημο!

Στην πόλη Al Ain του Άμπου Ντάμπι ένα πρωτότυπο γήπεδο ποδοσφαίρου προετοιμάζεται από τους MZ Architects, οι οποίοι σχεδίασαν μια δομή απόλυτα προσαρμοσμένη στο ερημικό τοπίο.

ΔΕΙΤΕ: Γήπεδο ποδοσφαίρου καλά… κρυμμένο στην έρημο!

Το γήπεδο, έκτασης 200.000 τ.μ., δεσπόζει στο κέντρο του βουνού Jebel Hafeet και μοιάζει βυθισμένο στην άμμο. «Αναγνωρίζοντας την επιβλητικότητα αλλά και το δυναμισμό του τοπίου της περιοχής, το γήπεδο έπρεπε να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του περιβάλλοντος χώρου και σε καμία περίπτωση να μην τον προσπερνά.

Ο σχεδιασμός συνδυάζει την αρχιτεκτονική και το τοπίο, θολώνοντας τα όρια του δομημένου και του φυσικού, δημιουργώντας έναν χώρο που επιτρέπει στον επισκέπτη να αλληλεπιδρά τόσο με την έρημο όσο και με τη δραστηριότητα μέσα στο γήπεδο», αναφέρουν οι σχεδιαστές. Εμπνευσμένο από τα αμφιθέατρα της ελληνικής αρχαιότητας, το design σέβεται απόλυτα την άγονη ομορφιά της ερήμου και ενσωματώνει πλήρως μια μοντέρνα δομή, επιτυγχάνοντας να μην ξεχωρίζει καν στον ορίζοντα. «Για το λόγο αυτό επιλέξαμε και τη βύθιση του γηπέδου έτσι ώστε να γίνεται ένα με την επιφάνεια της άμμου και των βράχων», επεξηγούν οι ίδιοι.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved