ΠΡΟΣΟΧΗ: Εντοπίστηκε και στην Ελλάδα το «σιρόπι του βιασμού»

Συνθετικές ναρκωτικές ουσίες σε υγρή μορφή, με ισχυρή κατασταλτική δράση, γνωστές και ως «σιρόπια του βιασμού», ενοχοποιούνται για περιστατικά βιασμών που έχουν καταγραφεί και στην Ελλάδα, με τα θύματα να θυμούνται ελάχιστα ή και τίποτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εντοπίστηκε και στην Ελλάδα το «σιρόπι του βιασμού»

Είναι άχρωμα, άοσμα και άγευστα, αναμειγνύονται στο ποτό και προκαλούν απώλεια μνήμης και μείωση των αντιστάσεων, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ανιχνευτούν εργαστηριακά, αφού αποβάλλονται γρήγορα από τον οργανισμό.

Η κατάσχεση στη Θεσσαλονίκη ποσότητας 1 κιλού και 815 γραμμαρίων μίας τέτοιας υγρής ναρκωτικής ουσίας -της GBL- την περασμένη Παρασκευή ενισχύει τους φόβους για διάδοση της χρήσης «ναρκωτικών του βιασμού σε ραντεβού» (γνωστών διεθνώς ως date-rape drugs) στη χώρα μας.

Ο 27χρονος έμπορος, που συνελήφθη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, είχε στήσει ένα μικρό σούπερ μάρκετ ναρκωτικών, αφού εκτός από το GBL βρέθηκαν στην κατοχή του ποσότητες κι άλλων τύπων επικίνδυνων συνθετικών διεγερτικών, όπως μεφεδρόνη (γνωστή ως «μιάου») και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (ή «κοκαΐνη των φτωχών»).

Το GBL (Γάμα-Βουτυρολακτόνη) είναι χημικό βιομηχανικό διαλυτικό που χρησιμοποιείται σε βαφές, εντομοκτόνα, πλαστικά και μελάνια.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved