Δ. Γιαννακόπουλος: «Πεδουλάκης 5ετίας για τη νέα πράσινη δυναστεία»

Τα κλειδιά του Παναθηναϊκού στον Αργύρη Πεδουλάκη, τον δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης, όπως τον χαρακτήρισε, παρέδωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τονίζοντας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των δύο ανδρών ότι μαζί του θα συνεχιστεί η δημιουργία της ομάδας που θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη τα επόμενα 10 χρόνια.

Δ. Γιαννακόπουλος: «Πεδουλάκης 5ετίας για τη νέα πράσινη δυναστεία»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε τον Αργύρη Πεδουλάκη ως τον δεύτερο κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης, μετά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τόνισε πως μαζί θα «χτίσουν» την ομάδα της επόμενης πενταετίας

«Το απόλυτα επιτυχημένος» δεν φτάνει για να προσδιορίσει το τι κατάφερε ο Αργύρης Πεδουλάκης φέτος» είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ξεκαθάρισε πως οι δρόμοι του Παναθηναϊκού και του Έλληνα προπονητή θα συνεχίσουν μαζί. Θα συνεχίζουν μαζί για να «χτίσουν» τον Παναθηναϊκό της νέας πενταετίας. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» μίλησε για την σεζόν που τελείωσε, έστειλε το μήνυμά του σε όσους τον «πολέμησαν» χυδαία και σήμερα δεν βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, ενώ μαζί με τον «Άρτζι» αποκάλυψαν και τον μεταγραφικό σχεδιασμό του «τριφυλλιού». Στόχος της ομάδας, να παραμείνει ο βασικός κορμός, να έρθουν τα Ελληνόπουλα και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ που ήρθατε. Θα κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς και το νέο πλάνο για την επόμενη. Πέρσι τέτοια εποχή στο υπερωκεάνιο έμειναν τρεις άνθρωποι. Ο Φραγκίσκος, ο Μάνος και εγώ. Και στο αγωνιστικό κομμάτι ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής. Έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε με λιγότερες δυνατότητες, έχοντας μεγάλη αμφισβήτηση από φίλους και εχθρούς. Κανονικά έπρεπε να έρθω με δημοσιεύματα.

Έγραφαν για τρόμο με Αργύρη, έβαζαν Χ στους παίκτες, έκαναν δημοψηφίσματα για το ποιος κατέστρεψε τον παναθηναϊκό. Χαίρομαι που όλους αυτούς δεν τους βλέπω εδώ, γιατί προφανώς δεν έχουν αυτά που χρειάζονται. Θα έχουν κατεβάσει και τους καθρέφτες.

Ο Αργύρης όχι μόνο μας δικαίωσε, αλλά αν υπήρχε το μπάτζετ των προηγούμενων ετών θα είχε κάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Του λέω ότι θα ήθελα να είμαστε μαζί για μια 5ετία, να φτιάξουμε το νέο Παναθηναϊκό, για να κάνουμε τους Παναθηναϊκούς να είναι με το χαμόγελο στα χείλη.

Κάναμε λάθη, φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, διορθώσαμε τις αστοχίες και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Υπήρχαν άνθρωποι που μου στάθηκαν. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, η Κατερινα Γιαννακοπούλου, όμως θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θανάση Γιαννακόπουλος, ο οποίος παρά τα προβλήματα στάθηκε δίπλα μου συνέχεια και με συμβούλευε καθημερινά.

Χρησιμοποιώντας την κληρονομιά της προηγούμενης χρονιάς θα δουλεύουμε για το καλό του Παναθηναϊκού 25 ώρες το 24ωρο. Αυτό είναι το συστατικό που θα φέρει επιτυχίες. Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη για τον κόσμο που δυσκολεύτηκε στους 2 αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Ηταν πολύ δύσκολο να τους συγκρατήσουμε, αλλά από το δεύτερο τελικό με τον Ολυμπιακό δείξαμε ότι θα κάνουμε ότι γίνεται για να μην υπάρξουν ανάλογα γεγονότα στο μέλλον.

Το στοίχημα του κόσμου το κερδίσαμε. Ηρθαν και οι κούπες που είναι ευπρόσδεκτες και περιμένουμε από τον κόσμο να είναι δίπλα μας από το ξεκίνημα της νέας σεζόν με τα διαρκείας του και όποιον άλλο τρόπο μπορεί».

Πεδουλάκης: «Κερδίσαμε το στοίχημα...»

Από την πλευρά του ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν μπορούσε να κρύψει την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε από την πρώτη κιόλας χρονιά της νέας εποχής στην οποία έχει μπει, να κερδίσει το στοίχημα: «Τελείωσε μια χρονιά με ένα μεγάλο στοίχημα που είχαμε από την αρχή και δεν ήταν άλλο από την καταξίωση. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι εδώ. Εχει κερδηθεί αυτό το στοίχημα και συνεχίζουμε» τόνισε αρχικά ο Ελληνας τεχνικός και συνέχισε: «Ξεκινήσαμε πολύ δύσκολα τη χρονιά. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μου έκαναν την τιμή να με διαλέξουν, θέλαμε να κρατήσουμε τα πολιτισμικά στοιχεία, να υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα,
αλληλεγγυή, αλληλοσεβασμός .Και στο αγωνιστικό τμήμα, φάνηκε και στο παρκέ ότι κοιτάμε να κερδίσουμε το στοίχημα του κόσμου.
Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια είχε μείνει πίσω στο ελληνικό στοιχείο. Από την μέση της χρονιάς αυτό το αλλάζουμε. Αυτό θα μας βοηθήσει στη διαδρομή. Είναι πολύ καλό για τον κόσμο μας. Και για όσους προσπάθησαν. Τα δεδομένα είναι δύσκολα και γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια στο οικονομικό κομμάτι. Δεν θέλαμε να ξεφύγουμε στο μπάτζετ. Είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν και τα παραδείγματα του ποδοσφαίρου. Στο μέλλον αυτό θα το πληρώσεις. Εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε και τις πιο νέες ηλικίες. Οποιος αξίζει θα έρθει στην ομάδα. Ευχαριστώ τους πρεσβύτερους που δημιουργήσαμε αυτόν τον σύλλογο. Εδωσαν το μεγαλύτερο brand name στην Ευρώπη, τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω, τον Μάνο και το Φράγκι που με βοήθησαν και περάσαμε τα πάντα, το σταφ και όλους τους συνεργάτες μου, τον κόσμο μας που ήταν από την αρχή της χρονιάς δίπλα μας. Υπήρχαν αμφισβητίες. Είναι λογικό, όλα είχαν αλλάξει, εκτός από τον κόσμο που έχει πολύ μεγάλη δυναμική και αυτό είναι κάτι το οποίο κερδίσαμε».

«Νο 1 στην Ευρώπη ο Ομπράντοβιτς, Νο 2 ο Πεδουλάκης»

Συνεχίζοντας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για τα πρώτα του βήματα στην ηγεσία της ΚΑΕ, αλλά και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον οποίο για μια ακόμη φορά χαρακτήρισε ως τον Νο 1 προπονητή στην Ευρώπη, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι ο Παναθηναϊκός έχει στις τάξεις του τον δεύτερο καλύτερο προπονητή και με αυτόν θα πορευτεί για τη συνέχιση της πράσινης δυναστείας: «Από την πρώτη στιγμή ένιωθα όμορφα όταν μπήκα στην ομάδα. Είχα τον Μάνο και τον Φραγκίσκο δίπλα μου. Οτι υπάρχει ο κόσμος χρόνια δίπλα στην ομάδα. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Αργύρη και είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν χτίζεις κάτι να μην σου έρθουν όλα δεξιά απ' την αρχή»
Αλλά πιστεύοντας στις επιλογές μας στο τέλος δικαιωθήκαμε. Δεν θα μπορούσε ο Πεδουλάκης να μην συνεχίσει. Είναι απόλυτα επιτυχημένος. Διαβάζω ότι θα γυρίσει ο Ομπράντοβιτς. Είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε το δεύτερο καλύτερο και με αυτόν θα χτίσουμε την νέα δυναστεία».

Παύλος σε Δημήτρη: «Αλήθεια, 3-0 τον γαύρο;»

Την αποκάλυψη της ημέρας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος την κράτησε για το τέλος της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αργύρη Πεδουλάκη, μια αποκάλυψη που δεν αφορούσε στα μεταγραφικά ή άλλα θέματα του Παναθηναϊκού, αλλά στην ατάκα έκπληξης και θαυμασμού του ιστορικού ηγέτη της ΚΑΕ, Παύλου Γιαννακόπουλου προς εκείνον, λίγο μετά το τέλος του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ.

«Αλήθεια; 3-0 τον γαύρο;» ήταν η ερώτηση του ανθρώπου που δημιούργησε την κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα μπάσκετ προς το διάδοχό του, ο οποίος για μια ακόμη φορά δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες, ώστε ο Παναθηναϊκός να εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί για πολλά ακόμη χρόνια, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Περισσότερα στο onsports.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved