Οι δημιουργικοί άνθρωποι κρατούν το κινητό στο αριστερό αυτί

Οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κρατούν το κινητό στο αριστερό αυτί, ενώ όσοι σκέφτονται λογικά χρησιμοποιούν το δεξί, λένε επιστήμονες.

Οι δημιουργικοί άνθρωποι κρατούν το κινητό στο αριστερό αυτί

Οι άνθρωποι στους οποίους υπερισχύει το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου –αποτελούν σχεδόν το 95% του πληθυσμού και το κέντρο λόγου και γλώσσας βρίσκεται στο αριστερό ημισφαίριο- είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν το δεξί τους χέρι για να γράψουν και να πραγματοποιήσουν τις περισσότερες καθημερινές τους εργασίες όπως π.χ., να πιάσουν το ακουστικό του τηλεφώνου ή το ποντίκι του υπολογιστή, σύμφωνα με έρευνα.

Αν και η χρήση του «κυρίαρχου» χεριού για να κρατήσουμε το κινητό είναι παράλογη, εφόσον μας εμποδίζει από το να κάνουμε ταυτόχρονα άλλες δραστηριότητες, όπως το να κρατήσουμε σημειώσεις, γίνεται από το 70% των ανθρώπων, ακόμα και όταν δεν σχετίζεται με το πόσο καλά ακούμε από το συγκεκριμένο αυτί, υποστηρίζει έρευνα από το Νοσοκομείο Henry Ford στο Detroit.

Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι σκέφτονται με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου τους, ενώ οι πιο λογικοί με το αριστερό ημισφαίριο.

«Τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνάς μας έχουν διάφορες συνέπειες, ειδικά όσον αφορά την χαρτογράφηση του κέντρου λόγου του εγκεφάλου», εξηγεί ο επικεφαλής της πρόσφατης έρευνας, Michael Seidman.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν διαδικτυακά στο περιοδικό JAMA Otolaryngology – Head & Neck Surgery, αμφισβήτησαν επίσης τη σύνδεση μεταξύ της χρήσης κινητού και την εκδήλωση καρκίνου.

Εφόσον περίπου το 80% των ανθρώπων χρησιμοποιούν το δεξί τους αυτί όταν μιλάνε στο τηλέφωνο, θα έπρεπε να είναι υψηλό και το νούμερο των καρκίνων στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, του κεφαλιού και του λαιμού, κάτι που δεν συμβαίνει, υποστηρίζει ο κ. Seidman.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved