ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Εσωσε την κόρη της κρατώντας την από τα μαλλιά

Συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά το φονικό ανεμοστρόβιλο που έπληξε την Οκλαχόμα αφήνοντας μέχρι στιγμής, πίσω του μετά την αναθεώρηση του αριθμού των θυμάτων τουλάχιστον 24 νεκρούς.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Εσωσε την κόρη της κρατώντας την από τα μαλλιά

Μια τετραμελής οικογένεια ανασύρθηκε νεκρή από τα ερείπια που προκάλεσε ο διάρκειας 40 λεπτών ανεμοστρόβιλος. Ανάμεσα στα μέλη της ένα νεογέννητο μωρό, το οποίο η μητέρα του προσπάθησε να διασώσει βρίσκοντας του καταφύγιο σε ένα ψυγείο, χωρίς όμως επιτυχία.

Άλλα επτά παιδιά βρέθηκαν πνιγμένα σε πισίνα. Ο πατέρας ενός αγοριού της τρίτης δημοτικού, το οποίο αγνοείται στέκεται μπροστά από το ρημαγμένο κτίριο του σχολείου περιμένοντας ένα καλό νέο από τα σωστικά συνεργεία χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Είναι μόλις λίγες από τις δεκάδες τραγικές ιστορίες που, καθώς περνούν οι ώρες, αποκαλύπτονται με φόντο τις εικόνες της βιβλικής καταστροφής.
Ευτυχώς, υπάρχουν και αρκετές ιστορίες επιβίωσης που οπλίζουν με αισιοδοξία τους συγγενείς των θυμάτων των πολλών ακόμη αγνοουμένων.

Ανάμεσα στους ήρωες της πόλης Μουρ που μεγάλο τμήμα της ισοπεδώθηκε από τον ανεμοστρόβιλο, η δασκάλα της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου Πλάζα Τάουερς, ενός από τα δυο σχολεία που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον ανεμοστρόβιλο. Η δασκάλα τα φυγάδευσε στην τουαλέτα του σχολείου. Σύμφωνα με την Daily Mail, η ίδια τραυματίστηκε σοβαρά.

Μια άλλη δασκάλα, η Σίνθια Λόου, στο δημοτικό σχολείο Μπράινγουντ, για να προστατεύει τους μαθητές της, έβαλε το σώμα της πάνω τους, καλύπτοντάς τα και σώζοντας έτσι τη ζωή τους. Η ιστορία της έγινε γνωστή όταν η μητέρα ενός 6χρονου παιδιού, ενός από αυτά που έσωσε η ηρωική δασκάλα, την ευχαρίστησε δημόσια μέσω του καναλιού KFOR.

Μια άλλη ηρωίδα, είναι μια μητέρα. Έχασε το σπίτι της, αλλά κατάφερε να κρατήσει σώα τα παιδιά της όταν τα έκρυψε στην μπανιέρα. Όταν ανεμοστρόβιλος παρέσυρε το σπίτι τους, η γυναίκα αναγκάστηκε νατραβήξει την κόρη της από τα μαλλιά προκειμένου να μην παρασυρθεί από τον δαιμονισμένο αέρα.

Μια άλλη γυναίκα, η Ελίζαμπεθ, ρίσκαρε τη ζωή της όταν κατάλαβε τι επρόκειτο να γίνει για να σώσει τη ζωή του πιο πιστού της φίλου, του σκύλου της. Ήταν στο δρόμο για τη δουλειά όταν είδε την καταιγίδα να πλησιάζει και αποφάσισε να γυρίσει πίσω. «Έτρεχα, δεν με ένοιαζε αν θα μου έκοβαν κλήση». Όταν έφτασε στο σπίτι της, πήρε το σκυλάκι της και κρύφτηκαν στην μπανιέρα. Ο αέρας την παρέσυρε και χτύπησε το κεφάλι της. Ευτυχώς όχι σοβαρά. Τώρα η Ελίζαμπεθ και το αγαπημένο της τετράποδο προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ.

Η φονική διέλευση του ισχυρού ανεμοστρόβιλου που είχε έκταση 3 χιλιομέτρων έχει μέχρι στιγμής κοστίσει τη ζωή 24 ατόμων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους από το την περιοχή Moore της Οκλαχόμα. Δύο τουλάχιστον σχολεία, σπίτια και ένα νοσοκομείο ισοπεδώθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, παγιδεύοντας πολλούς μαθητές και κατοίκους στα χαλάσματα. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν πυρετωδώς να ψάχνουν για τον εντοπισμό επιζώντων. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση μέγιστης καταστροφής και διέταξε την αποδέσμευση οικονομικής βοήθειας για την περιοχή.

Τουλάχιστον 60 από τους 240 τραυματίες ήταν παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία των νοσοκομείων. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο τυφώνας ήταν ισχυρότερος από εκείνο του Μαΐου του 1999, που στοίχισε τη ζωή 40 ανθρώπων και κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved