Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 13° 23' 03" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 16° 04' 32" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 02° 59' 01" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 27° 04' 25" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΡΗΣ - 19° 13' 51" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΔΙΑΣ - 17° 30' 04" ΖΥΓΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 18° 13' 17" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 20° 48' 23" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 09° 18' 18" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 16° 04' 02" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 20° 40' 36" ΙΧΘΥΕΣ

Γιατί τα κράκερς έχουν τρύπες;

Όλα τα κράκερς που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ακόμη και τα χειροποίητα, έχουν τρύπες.

Γιατί τα κράκερς έχουν τρύπες;

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Για την ακρίβεια, οι τρύπες συμβάλλουν στο σωστό ψήσιμο των κράκερς και χωρίς αυτές τα εν λόγω τραγανά μπισκότα δεν θα είχαν ούτε τη γεύση αλλά ούτε και την εμφάνιση που έχουν.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Αυτές οι μικρές τρύπες επιτρέπουν στον ατμό να διαφύγει από τη ζύμη κατά τη διάρκεια του ψησίματος, με αποτέλεσμα τα κράκερ να παραμένουν λεπτά και τραγανά και να μην φουσκώνουν όπως τα μπισκότα. Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη: Η ζύμη πλάθεται σε λεπτό πάχος και στη συνέχεια με ένα ειδικό εργαλείο σχηματίζονται στην επιφάνειά της διάσπαρτες τρύπες, σε αριθμό και θέσεις συγκεκριμένες, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμεί ο κατασκευαστής να δώσει στα κράκερ.

Αν οι τρύπες είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη, τότε το κράκερ θα γίνει πολύ ξηρό και σκληρό, ενώ αν είναι πολύ μακριά μεταξύ τους θα προκύψουν προϊόντα με φουσκάλες (όπως τα γνωστά cream κράκερ). Οι τρύπες, λοιπόν, είναι αυτές που διαφοροποιούν τα κράκερ από τα μπισκότα. Γιατί τα μπισκότα πρέπει να φουσκώσουν, ενώ τα κράκερ πρέπει να ψηθούν και να παραμείνουν λεπτά και τραγανά.

SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης