Θα γίνεις νυφούλα; Όλα τα βήματα ομορφιάς για να λάμψεις

Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις για να είσαι πιο όμορφη από ποτέ εκείνη τη μέρα. Όμως, όσο πιο έγκαιρα ξεκινήσεις την προετοιμασία και τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σου, τόσο καλύτερα.

Θα γίνεις νυφούλα; Όλα τα βήματα ομορφιάς για να λάμψεις

Όλες οι αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σου προκαλούν κάποιου είδους στρες ακόμα και αυτές που σε κάνουν ευτυχισμένη. Εμείς θέλουμε να σου απαλύνουμε τον πρώτο πανικό για την εμφάνισής σου με βασικές οδηγίες για απαστράπτουσες νύφες.

Στρες ίσον δερματικά προβλήματα

Έχοντας σαν δεδομένο ότι δεν αποτελεί έκπληξη πως οι μήνες που προηγούνται του γάμου σου είναι απολύτως στρεσογόνοι. Κάθε δερματικό πρόβλημα που έχεις αυτή τη περίοδο είναι βέβαιο πως θα επιδεινωθεί: αν δηλαδή η επιδερμίδα σου έχει τη τάση να είναι ξηρή, μπορεί να γίνει ακόμα ξηρότερη να εμφανίσει ατέλειες ή ακόμη να ξεφλουδίζει. Ο έρπης είναι σε αυτέ τις περιπτώσεις ο επικίνδυνος εισβολέας που μπορεί να κάνει ανεπιθύμητες εμφανίσεις. Αν έχεις τάση να εμφανίζεις έκζεμα ή ψωρίαση τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να τα εμφανίσεις τώρα. Ακόμη και τα σπυράκια μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας. Είναι εκπληκτικό το ότι πολλές γυναίκες που σκοπεύουν να φορέσουν νυφικό με ντεκολτέ αρχίζουν να εμφανίζουν σπυράκια και ατέλειες στο στήθος και στη πλάτη τους. Δεν έχουν τέλος όπως καταλαβαίνεις τα δερματικά θέματα που προκύπτουν εξ αιτίας τους στρες που βιώνεις τη συγκεκριμένη εποχή.

Τι χρειάζεται να κάνεις: Καλό είναι να αποκτήσεις μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης μήνες πριν από το γάμο σου. Αυτό συνεπάγεται και κάποιες επισκέψεις σε ένα δερματολόγο.

-Ο επιχείλιος έρπης για παράδειγμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιϊκά φάρμακα.

-Τα εξανθήματα χρειάζονται αντισταμινικά ή τοπικά κορτικοστεροειδή.

-Τα κορτικοστεροειδή και τα ρετινοειδή μπορούν να ηρεμήσουν τη ψωρίαση.

Ακόμα και αν το δέρμα σου παρουσιάσει πολλά προβλήματα καθ' όλη τη χρονική διάρκεια πριν το γάμο σου, πρέπει να το περιποιηθείς σωστά, ώστε να δείχνεις λαμπερή και να βγάλεις εντυπωσιακές αναμνηστικές φωτογραφίες.

-Τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από το γάμο χρησιμοποίησε κάθε πρωί ένα ειδικό απολεπιστικό προιόν που να περιέχει γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ.

-Συμπληρωματικά μία ή δύο φορές την εβδομάδα απομάκρυνε τα επίμονα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου με ένα σκραμπ με απολεπιστικούς κόκκους. Επέλεξε κάποιο στο οποίο οι κόκκοι δεν θα είναι πολύ μεγάλοι και σκληροί για να μην ερεθίσουν την επιδερμίδα σου.

-Μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση φρόντισε να ενυδατώνεις πάντα την επιδερμίδα σου με μια αντιοξειδωτική κρέμα για να ελέγξεις τις ελεύθερες ρίζες που το καταστρέφουν.

-Το βράδυ είναι απαραίτητη μία αναπλαστική – ανανεωτική κρέμα με ρετινόλη ή γλυκολικό οξύ.

-Για την εξάλειψη τυχόν κηλίδων από τον ήλιο στο πρόσωπο και το στήθος επισκέψου το δερματολόγο σου για μικροαπολέπιση ή απολέπιση με γλυκολικό οξύ, για θεραπείες λέιζερ ή για μεσοθεραπεία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved