Ενας αιώνιος έρωτας: Ζευγάρι κρατιέται χέρι-χέρι εδώ και 1.500 χρόνια

Έκπληκτοι έμειναν οι αρχαιολόγοι όταν κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην εσωτερική αυλή μοναστηριού στη Ρουμανία ανακάλυψαν έναν διπλό τάφο.

Ενας αιώνιος έρωτας: Ζευγάρι κρατιέται χέρι-χέρι εδώ και 1.500 χρόνια

Μια νεαρή γυναίκα και ένας άνδρας είχαν θαφτεί μαζί με τον ένα να κρατά το χέρι του άλλου.

Οι διπλές ταφές στο Μεσαίωνα -τότε υπολογίζεται ότι επήλθε ο θάνατος του ζευγαριού- δεν ήταν ένα συνηθισμένο φαινόμενα και για το λόγο αυτό το εύρημα αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά στους αρχαιολόγους.

Βάσει των όσων μπορούν να συμπεράνουν οι ερευνητές-αρχαιολόγοι από τα οστά που βρήκαν, ο θάνατος του νεαρού επήλθε -πιθανότατα- από ένα βίαιο χτύπημα στο γοφό.

Οσον αφορά τη νεαρή η οποία είναι θαμμένη δίπλα του και της οποίας κρατά το χέρι, οι επιστήμονες καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα που εντυπωσιάζει αλλά και συγκινεί: Δεδομένου ότι η γυναίκα ήταν πιθανότατα υγιής, και δεδομένου ότι ο θάνατος και των δυο πρέπει να επήλθε σχεδόν ταυτόχρονα, εικάζεται ότι η νεαρή «έφυγε» επειδή η καρδιά της... ράγισε από τη στενοχώρια της για το χαμό του συντρόφου της και την «πρόδωσε».

Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας αποκλείεται δεδομένου ότι το Μεσαίωνα θεωρείτο αμαρτία και έτσι δεν θα την είχαν θάψει μαζί του.

«Τους έθαψαν μαζί ως φόρο τιμής στην αγάπη που είχαν ο ένας για τον άλλον», υποστηρίζει ένας από τους αρχαιολόγους που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη ανασκαφή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved