Θέλεις να γίνεις ειδική στο μασάζ; Διάβασε τις τεχνικές και γίνε... έξπερτ!

Γιατί, η χαλάρωση και η ανακούφιση από το καθημερινό άγχος είναι στο... χέρι σου!

Θέλεις να γίνεις ειδική στο μασάζ; Διάβασε τις τεχνικές και γίνε... έξπερτ!


Τα οφέλη του μασάζ είναι γνωστά. Μεταξύ άλλων, ανακουφίζει το σωματικό πόνο, αναζωογονεί τον οργανισμό, ενισχύει το κυκλοφορικό και βοηθά το σώμα μας να αποβάλει τις τοξίνες. Ένα καλό μασάζ όμως, δεν πρέπει να χαλαρώνει μόνο το σώμα, αλλά πρέπει να φέρνει ηρεμία και στην ψυχή. Υπάρχουν πολλές κινήσεις που χρησιμοποιούμε. Κάποιες διεγείρουν τις φυσιολογικές λειτουργίες, ενώ άλλες αυξάνουν την αίσθηση της ηρεμίας και της ισορροπίας. Εμείς σου δείχνουμε ποιες είναι οι βασικές κινήσεις για ένα ανεπανάληπτο μασάζ, αλλά κι εσύ μπορείς να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να ακολουθήσουν τις δικές σου ενστικτώδεις αντιδράσεις.
Μακρόσυρτες κινήσεις
Οι μακρόσυρτες κινήσεις απελευθερώνουν την ένταση των συνδέσμων των κυριότερων τμημάτων του σώματος, όπως ο λαιμός, οι ώμοι και η λεκάνη. Συνήθως τις εφαρμόζουμε στην αρχή του μασάζ κατά μήκος όλου του σώματος, σαν προετοιμασία, για να χαλαρώσουμε όλο το σώμα.
Παθητικές κινήσεις
Οι παθητικές κινήσεις απαιτούν σταθερά χέρια, μιας και αναλαμβάνεις εσύ όλο το βάρος του σημείου π.χ. του λαιμού, των χεριών κ.α. το οποίο πρέπει να κινήσεις χωρίς τη συμμετοχή του δέκτη (αυτού που δέχεται το μασάζ). Οι παθητικές κινήσεις βοηθούν το άτομο που δέχεται το μασάζ να χαλαρώσει πλήρως, αφού εγκαταλείπει των έλεγχο των περιοχών όπου συσσωρεύεται συχνά ένταση. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσεται μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σας και το άτομο νιώθει χαλάρωση και ανακούφιση.
Μαλάξεις
Στις μαλάξεις χρησιμοποιείται ολόκληρη η επιφάνεια της παλάμης , που πιέζει σταθερά με μια απαλή συνεχόμενη κίνηση. Συνήθως, εφαρμόζεται πριν και μετά από άλλες, εντονότερες κινήσεις. Επίσης, συχνά χρησιμοποιούνται για να ολοκληρώσουν άλλες
Ζυμώσεις
Οι ζυμώσεις είναι αναζωογονητικές κινήσεις που βοηθούν στη διάλυση των αποθεμάτων του λίπους. Εφαρμόζονται κυρίως στις σαρκώδεις περιοχές του σώματος και αυξάνουν την ελαστικότητα των μυών.
Ζουλήγματα
Σε αυτές τις κινήσεις χρησιμοποιούνται τα δάχτυλα και η βάση της παλάμης. Με τα ζουλήγματα, «σπρώχνουμε» τους ιστούς προς το οστό και διαλύουν τις άχρηστες ουσίες που συσσωρεύονται στους μύες. Συνήθως τα ζουλήγματα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις μαλάξεις και τις ζυμώσεις και προκαλούν ένα ανακουφιστικό τέντωμα.
Δονήσεις
Οι δονήσεις λειτουργούν αναζωογονητικά για το σώμα. Ουσιαστικά, τραντάζουμε και τεντώνουμε συγκεκριμένους μύες, χτυπώντας τα δάχτυλα των χεριών πάνω σε μια σαρκώδη περιοχή. Οι δονήσεις συνήθως χρησιμοποιούνται σε περιοχές όπως τα μάγουλα, οι μηροί και οι γλουτοί.
Κρούσεις
Υπάρχουν διάφορες κινήσεις κρούσης που αναζωογονούν και τονώνουν τους μύες. Οι γρήγορες κινήσεις αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και χρησιμοποιούνται συνήθως στο τέλος. Οι κινήσεις κρούσης συμπεριλαμβάνουν τις βεντούζες, τις γροθιές και τα πελεκήματα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved