Το βιβλίο που κάθε ζώδιο πρέπει να διαβάσει στις φετινές διακοπές

Θάλασσα, ήλιος, άμμος, καλό φαγητό και… βιβλία.

Το βιβλίο που κάθε ζώδιο πρέπει να διαβάσει στις φετινές διακοπές

Ναι, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους λατρεύουμε το Καλοκαίρι και οι πέντε παραπάνω αποτελούν αναμφίβολα τους πλέον βασικούς! Στον αγαπημένο σου καλοκαιρινό προορισμό θα βρεις σίγουρα τους τέσσερις πρώτους. Τι θα γίνει, όμως, με το βιβλίο που θα διαβάσεις στις φετινές σου διακοπές;

Επειδή Καλοκαίρι δίχως διάβασμα στην παραλία δεν γίνεται, εμείς κάναμε ήδη την αναζήτησή μας και ανακαλύψαμε ένα καινούριο βιβλίο το οποίο σίγουρα θα καλύψει το κάθε ζώδιο -και μάλιστα με το παραπάνω.

Τι και αν οι Δίδυμοι, οι Ταύροι, οι Παρθένοι, οι Αιγόκεροι και οι Ιχθύες αποτελούν τα ζώδια που λατρεύουν περισσότερο το διάβασμα; Αυτό το βιβλίο έχει τόσο μυστήριο, πάθος και περιπέτεια που θα το απολαύσεις, σε όποιον αστερισμό και αν ανήκεις! Ο λόγος για «Το δάκρυ της μάντισσας», το νέο βιβλίο της Γιώτας Γουβέλη το οποίο κέρδισε το ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις μας.

Μια θρυλική και αληθινή υπόθεση πάθους και φονικού

Πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι η Άννα, μια νεαρή δασκάλα η οποία ανήκει στη μεγαλοαστική αθηναϊκή κοινωνία της εποχής του Όθωνα και διορίζεται σε ένα ορεινό χωριό της Ρούμελης στα μέσα του 19ου αιώνα. Σε αυτό το χωριό, λοιπόν, η Άννα συνάντησε το πεπρωμένο της και εμείς… μάθαμε για μια θρυλική υπόθεση πάθους και φονικού, που είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα!

Όλα ξεκίνησαν όταν λίγο πριν το ξεκίνημα της καινούριας της ζωής, η Άννα συνάντησε μια ηλικιωμένη μάντισσα η οποία την προειδοποίησε για τον θανάσιμο κίνδυνο που παραμόνευε στον τόπο προορισμού της. Ωστόσο, όταν έφτασε στο σπίτι όπου θα φιλοξενούνταν, η νεαρή δασκάλα έγινε δεκτή με θέρμη και ενθουσιασμό από την πεντάμορφη Μαρίτσα, η οποία ζούσε εκεί με τη θεία της και τον αυστηρό αδελφό της.

Δυστυχώς, οι συνθήκες και τα ήθη του χωριού ήταν πρωτόγνωρα και καταπιεστικά για την Αθηναία δασκάλα η οποία σύντομα ανακάλυψε πως, μέσα σε εκείνο το ασφυκτικό περιβάλλον, η δύναμη του ανθρώπινου πάθους μπόρεσε να βρει τον τρόπο να τινάξει στον αέρα τις συμβατικότητες, τα ήθη, τη λογική, το δίκιο και, εντέλει, την ίδια τη ζωή. Πρόκειται αναμφίβολα για μια θρυλική υπόθεση πάθους και φονικού, που ενέπνευσε ποιητές και συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα και εκδικάστηκε στο Κακουργιοδικείο Μεσολογγίου. Μάλιστα, η δικογραφία φυλασσόταν μέχρι το 1957 στο Εφετείο Πατρών, οπότε και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς!

Το σίγουρο είναι πως η συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη κατάφερε για μια ακόμη φορά να μας κάνει να… κολλήσουμε. Σε όποιο ζώδιο και αν ανήκεις, λοιπόν, μην ξεχάσεις να βάλεις φέτος στην τσάντα θαλάσσης ή τη βαλίτσα σου το «Το δάκρυ της μάντισσας». Θα σου κρατήσει συντροφιά και θα σε «μαγέψει»!

Ποια είναι η συγγραφέας

Η συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αρχικά εργάστηκε στον χώρο της Εκπαίδευσης και στη συνέχεια σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας, ως υπεύθυνη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της: Η Μουσική του Κόσμου (2010), Το Σκίτσο (2011), Το Κεντρί της Πεταλούδας (2013), Το Μαγεμένο Ποτάμι (2014), Η Πρώτη Κυρία (2015), Η Νύφη της Μασσαλίας (2016) και Ματωμένα Εντελβάις (2017).

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved