Δραματικές εξελίξεις και πολιτικό χάος στην Ιταλία

Σε τεντωμένο σχοινί κινούνται πλέον οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς ο καθηγητής Τζουζέπε Κόντε παρέδωσε το βράδυ της Κυριακής (27/05/2018) την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα - Νωρίτερα, ο Ιταλός Πρόεδρος είχε απορρίψει την επιλογή Σαβόνα για ΥΠΟΙΚ - «Ας αφήσουμε τους Ιταλούς να μιλήσουν» δήλωσε ο ακροδεξιός ηγέτης της Λέγκας και ζήτησε νέες εκλογές - Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών στον οικονομολόγο Κοτταρέλλι

Δραματικές εξελίξεις και πολιτικό χάος στην Ιταλία

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Ματαρέλα, ο Τζουζέπε Κόντε είπε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια σε κλίμα πλήρους συνεργασίας με τις πολιτικές δυνάμεις που με υπέδειξαν».

Ματαρέλα: «Έχω έναν ρόλο εγγυητή, ο οποίος δεν δέχεται επιβολές»

matarella

Από την πλευρά του, ο κ.Ματαρέλα δήλωσε ότι ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών, Πάολο Σαβόνα έχει μιλήσει υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από την ευρωζώνη και ότι η επιλογή του στέλνει ένα μήνυμα για την ίδια την κυβέρνηση. Διευκρίνισε δε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τον ρόλο του εγγυητή και για τον υπουργό Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved