Προκλητική απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Λογικευτείτε κ. Κοτζιά, ξεπερνάτε τα όρια

Σε νέες άκρως προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και χαρακτηρίζει «ανησυχητικές» τις πρόσφατες δηλώσεις του για την Άγκυρα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Προκλητική απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Λογικευτείτε κ. Κοτζιά, ξεπερνάτε τα όρια

Νέα επίθεση στον Νίκο Κοτζιά εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μιλώντας στον Alpha, ο Νίκος Κοτζιάς είχε προειδοποιήσει τη γειτονική χώρα ότι αντίστοιχο περιστατικό με αυτό που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στα Ίμια δεν θα γίνει ανεκτό και πως η αντιμετώπιση της ελληνικής πλευράς δεν θα είναι τόσο ειρηνική.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, χαρακτήρισε ανησυχητικές αυτές τις δηλώσεις και υπενθύμισε την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του, σημειώνοντας ότι η Αγκυρα περιμένει από την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Ακόμη, επισημαίνει ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών συζητήθηκε ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου.

«Σε αυτό το πλαίσιο τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι η χώρα μας στηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.Αλλά δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μια αντιμετώπιση που δεν είναι ειρηνική, ξεπερνάει τα όρια, και απέχει πολύ από τη στάση υπευθυνότητας που απαιτείται από την πολιτική του θέση», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, καλώντας, τον μάλιστα να είναι «συνετός» και να κινείται με βάση τις επιθυμίες του Τούρκου και του Έλληνα πρωθυπουργού.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved