Προκλήσεις Σκοπιανού ΥΠΕΞ: Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να είμαστε Μακεδόνες

Αδιάλλακτος ως προς την ονομασία και τους αλυτρωτισμούς και άκρως προκλητικός εμφανίστηκε ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, μετά την συνάντηση με τον Μάθιου Νίμιτς.

Προκλήσεις Σκοπιανού ΥΠΕΞ: Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να είμαστε Μακεδόνες

Κι ενώ είχε ακριβώς δίπλα του τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ τίναξε τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό στον αέρα λέγοντας, «δεν θα υπάρξει λύση για το όνομα αν χρειαστεί διαπραγμάτευση για αλλαγή στην εθνικότητα, τη γλώσσα και την ταυτότητα». Όμως ο σκοπιανός ΥΠΕΞ δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε το κρεσέντο των προκλήσεων λέγοντας ότι: «η "μακεδονική" γλώσσα είναι μία αναγνωρισμένη γλώσσα της ομάδας των σλαβικών γλωσσών».

«Θέλω να επισημάνω ότι αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για τους πολίτες της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας.” Μερικοί από αυτούς παρακολουθούν το ζήτημα με ανησυχία, ορισμένοι με θυμό», είπε επίσης. «Θέλουμε να λύσουμε το ζήτημα με αξιοπρεπή τρόπο, τόσο για τη χώρα μας όσο και για τους γείτονές μας τους Έλληνες», τόνισε ο Ντιμιτρόφ συνεχίζοντας τις απίστευτες προκλήσεις μιλώντας για... μακεδονική γλώσσα «καταλαβαίνουμε κάποιους πολίτες στην Ελλάδα που αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες, αλλά ούτε οι Έλληνες γείτονές μας ούτε κανένας άλλος στην Ευρώπη του 21ου αιώνα μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμά μας να να είμαστε "Μακεδόνες" και να μιλάμε τη "μακεδονική" γλώσσα».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved