Χείμαρροι και πλημμύρες «έπνιξαν» τη Γαλλία

Ο πορτοκαλί συναγερμός παραμένει σε ισχύ σήμερα (6/1) σε 14 διαμερίσματα στη βορειοανατολική Γαλλία, εξαιτίας του κινδύνου ορμητικών χειμάρρων και πλημμυρών, μετά το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Ελεανόρ που στοίχισε την ζωή σε 5 ανθρώπους, την ώρα που τρεις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και το ύψος των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση.

Χείμαρροι και πλημμύρες «έπνιξαν» τη Γαλλία

Επιπλέον, η μετεωρολογική υπηρεσία έθεσε σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού για το ενδεχόμενο ισχυρών «βροχοπτώσεων και πλημμυρών» και «καταιγίδων» το Οντ και τα Ανατολικά Πυρηναία.

Στη Λυόν, η στάθμη των ποταμών Ροδανού και Σον έχει αυξηθεί. Από την άλλη η στάθμη του Σηκουάνα στην περιοχή του Ρουέν, του Γκαρόν και του Ντορντόν στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας έχει επίσης καταγράψει μεγάλη άνοδο.

Στο Παρίσι, η στάθμη του Σηκουάνα έφθασε σήμερα το πρωί σε ύψος περίπου 3,60 μέτρων (που ισοδυναμεί με κίτρινο συναγερμό) και θα μπορούσε να ανέλθει άνω των 4 μέτρων «έως την Κυριακή», σύμφωνα με τον οργανισμό ελέγχου Vigicrues.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved