Με αυτό το μπαχαρικό θα κάψετε το λίπος!

Ένα εξαιρετικά δημοφιλές μπαχαρικό που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε στα γλυκά, στις κόκκινες σάλτσες αλλά και στον καφέ μας έχει την ιδιότητα να «στοχεύει» στα λιποκύτταρα του σώματος και να τα κινητοποιεί να κάψουν περισσότερο λίπος, διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Με αυτό το μπαχαρικό θα κάψετε το λίπος!

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Metabolism, η κανέλα, χάρη στην κανελλαλδεΰδη που περιέχει, μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό «όπλο» για την απώλεια των περιττών κιλών.

bigstock Cinnamon Sticks And Meal Close 185382880

Παλαιότερες μελέτες σε ποντίκια είχαν διαπιστώσει ότι η κανελλαλδεΰδη, η οποία προσδίδει στην κανέλα τη χαρακτηριστική της γεύση, έχει την ιδιότητα να προστατεύει από την παχυσαρκία και την υπεργλυκαιμία. Ωστόσο, οι μηχανισμοί πίσω από αυτές τις θετικές επιδράσεις παρέμεναν άγνωστοι.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης λοιπόν, οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν θέλησαν να εξετάσουν σε βάθος τη δράση της κανελλαλδεΰδης και να διαπιστώσουν αν επιδρά στον άνθρωπο όπως και στα ποντίκια.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved