Η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα: Τι λένε τα άστρα;

Πολύ κακό για το (σχεδόν) τίποτα!

Η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα: Τι λένε τα άστρα;

Η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα εγείρει υψηλές προσδοκίες τόσο για την στήριξη της αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδος, όσο και για την δημιουργία ενός «new deal» για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και μακάρι να είναι έτσι, ωστόσο, οι αστρολογικές ενδείξεις είναι άλλες.

Κατ’ αρχάς ο Γάλλος Πρόεδρος γεννημένος την τελευταία ημέρα του Τοξότη είναι μεν ένας «πολλά υποσχόμενος» πολιτικός αλλά πολύ λίγα από αυτά που επαγγέλλεται μπορούν να γίνουν πράξη. Κι αυτό γιατί δίπλα στην γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Δία, που πρακτικά συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να διαβεί το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων, «παραμονεύει» η σύνοδος του Ποσειδώνα με την Δήμητρα, μια όψη που είναι άριστη για καλλιτεχνικές, ανθρωπιστικές ή εμψυχωτικές δράσεις αλλά ως προς την πολιτική περιγράφει μια μάλλον ουτοπική αναζήτηση.

Πολύ ωραία λοιπόν όλα αυτά που διακηρύσσει ή αφήνει να εννοηθούν για μια «νέα Ευρώπη», πολύ ωραίος και ο συμβολισμός της ομιλίας του στην Πνύκα, πέραν τούτου όμως... ουδέν!

Διάβασε επίσης: Οι προβλεπόμενες εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο, μέχρι το φθινόπωρο του 2018

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας τα στοιχεία που αφορούν στην μελλοντική πορεία της Ε.Ε, η όποια προσπάθειά του δείχνει εντελώς καταδικασμένη. Το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει ημερομηνία λήξης (σε πέντε χρόνια περίπου) και δεν υπάρχει κάτι ικανό να αναστρέψει αυτήν την εξέλιξη. Κι αυτό θα διαφανεί μέσα στην επόμενη διετία, όπου τα αδιέξοδα θα πολλαπλασιαστούν και τα ισχυρά συμφέροντα θα «αλληλοφαγωθούν», αφήνοντας πίσω τους την πικρή ερημιά ενός ακόμη αποτυχημένου ουτοπικού εγχειρήματος.

Ήδη κάποιοι σοβαροί αναλυτές βάζουν «αστερίσκο» στις «αγαθές» προθέσεις του Μακρόν, αφού πολλά -αν όχι όλα- θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των Γερμανικών εκλογών. Κοντός ψαλμός, αλληλούια...

Επιπλέον, σε σχέση με την Ελλάδα, το ενδιαφέρον είναι ότι στο αστροχαρτογραφικό του αποτύπωμα, μια από τις «γραμμές» του Ποσειδώνα διέρχεται από τα... μέρη μας, διασταυρώνεται μάλιστα με μια εκ των «γραμμών» του Κρόνου. Κι αυτή η «φωτογραφία» προδίδει την τελική διάψευση των όποιων προσδοκιών, τόσο για την Αθήνα, όσο και για τον ίδιο τον Μακρόν. Ας αφουγκραστούμε λοιπόν την νέα «Γαλλική επανάσταση», γνωρίζοντας όμως ότι η συνδρομή της είναι καθαρά συμβολική.

Το ευτύχημα βέβαια για μας είναι ότι μέχρι το 2022 που εκπνέει η κρίσιμη πενταετία για την Ε.Ε, η χώρα μας θα ανακάμψει ουσιαστικά, με ή χωρίς την Γαλλική βοήθεια.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved