Σε ποιες χώρες μπορεί να βασίζεται η Ελλάδα;

Τα κράτη που μπορεί να σταθούν αρωγοί μας και πρέπει να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας μαζί τους

Σε ποιες χώρες μπορεί να βασίζεται η Ελλάδα;

Ας δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά: Η ιστορία του Ελληνικού κράτους βρίθει παρεμβάσεων και εξαρτήσεων από τις εκάστοτε «Μεγάλες Δυνάμεις», σε βαθμό που κάθε συζήτηση για μια πραγματική ανεξαρτησία γίνεται... άσκηση φαντασίας! Κι από τότε που η Αγγλία, η Γαλλία και η Ρωσία εγγυήθηκαν για την σύσταση του πρώτου σύγχρονου Ελληνικού Βασιλείου, το μόνο που άλλαξε και αλλάζει είναι το «αφεντικό».

Το 1864 ανέλαβαν οι Βρετανοί και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο οι ΗΠΑ. Τελευταία «σκάντζα» η Ε.Ε με την Γερμανία να κάνει κουμάντο.

Αστρολογικά, κάθε αλλαγή σφαίρας επιρροής για την Ελλάδα σηματοδοτείται από την παρουσία του Πλούτωνα στα ζώδια του «σταθερού σταυρού». Πρώτα ο Ταύρος, ύστερα ο Λέων και πρόσφατα ο Σκορπιός. Ακολουθεί βέβαια ο Υδροχόος (2023-2042), που θα βάλει την σφραγίδα μιας ακόμη ανάλογης μεταβολής, με πιο κομβικά τα χρόνια αμέσως μετά το 2030.

Έχω ξαναγράψει και δεν είναι δα κάποιο μεγάλο μυστικό, ότι η κρατική οντότητα της Ελλάδος εξυπηρέτησε πρωτίστως τα σχέδια των Αγγλοσαξόνων για αποκλεισμό του Σλαβικού παράγοντα από την Μεσόγειο. Γι’ αυτό -και παρά τις αλλεπάλληλες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια και τον διακαή πόθο (κυρίως) της Βουλγαρίας- η Θράκη και η Μακεδονία παρέμειναν κάτω από Ελληνική κυριαρχία.

Το γενικό πλαίσιο λοιπόν είναι γνωστό. Μένει όμως να πιστοποιηθεί και αστρολογικά το ποια κράτη μπορεί να σταθούν αρωγοί στην Ελλάδα, έστω και αν το αντάλλαγμα γι’ αυτό είναι η διατήρηση μιας σχετικής υποτέλειας, ιδιαίτερα σε οικονομικό επίπεδο.

Και η απάντηση έρχεται μέσω... Αστροχαρτογραφίας, αφού η αποτύπωση των πλανητικών γραμμών στον χάρτη της Ελληνικής ανεξαρτησίας είναι εξαιρετικά εύγλωττη.

Οι τρεις από τις τέσσερις «γραμμές» του Δία διέρχονται αντίστοιχα από την Ουάσιγκτον, την Μόσχα και το Ηνωμένο Βασίλειο, συν την Ιβηρική χερσόνησο (η τέταρτη διέρχεται από την Νέα Ζηλανδία).
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν μας ευνοεί η διατήρηση και η ανάπτυξη σχέσεων με αυτά τα κράτη και ιδίως με τις ΗΠΑ, την Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι τρεις από τους «ισχυρούς» της εποχής.

Διάβασε επίσης: Οι προβλεπόμενες εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο, μέχρι το φθινόπωρο του 2018

Στον αντίποδα μια από τις «γραμμές» του Κρόνου διέρχεται από την Λευκωσία, την Άγκυρα και το Κάιρο, πιστοποιώντας τους στενούς δεσμούς αλλά και τα διαχρονικά και περίπλοκα προβλήματα που διέπουν τις σχέσεις της Ελλάδος με τους συγκεκριμένους γείτονές της. Πρόκειται για ένα «βασανάκι», που δεν έχει τέλος αλλά σίγουρα οι πιο ενοχλητικές πτυχές του μπορεί να λειανθούν με τον καιρό.

Αντίθετα με τον Ουρανό, που δεν έχει «μπέσα» και είναι απρόβλεπτος, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Απόδειξη; Μια από τις «γραμμές» του διέρχεται από την Βουλγαρία, όπως επίσης την Κωνσταντινούπολη, τα Μικρασιατικά παράλια και την Αίγυπτο. Τέσσερις δηλαδή περιοχές που το ελληνικό στοιχείο δοκιμάστηκε σκληρά από ακρότητες και εξαναγκάστηκε σε φυγή.

Όσο για τους... φίλους μας τους Γερμανούς, είναι ενδεικτικό το ότι από το Βερολίνο διέρχεται μια από τις «γραμμές» του Ποσειδώνα. Είναι αυτό που έγραψε ο ποιητής «μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς» και με εξαίρεση τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο κρατών, το μόνο που μπορεί να μας προσφέρει η Γερμανία είναι εξαπάτηση και «λαμογιά».

Εξ ου και τα όσα έχουν συμβεί –και θα εξακολουθήσουν να συμβαίνουν- για όσο διάστημα η Γερμανία έχει λόγο στα Ελληνικά πράγματα.

Και κλείνοντας με το σημερινό Eurogroup, το να διατηρεί κανείς υψηλές προσδοκίες όταν ο Ήλιος σχηματίζει αντιθέσεις με τροπικό Κρόνο και αστρικό Πλούτωνα, είναι μάλλον ουτοπικό.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved