Το... συμπαντικό Survivor

Μήπως συμμετέχουμε σε ένα «κοσμικό» reality και δεν το έχουμε καταλάβει;

Το... συμπαντικό Survivor

Αν κάτι έχει αποδειχθεί από το τηλεοπτικό «Survivor», είναι το ότι δεν αρκεί να είσαι καλός/η αγωνιστικά για να «επιβιώσεις». Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην ζωή, βλέπουμε ότι η στρατηγική ενός «αδύναμου» παίκτη, οι ηθικές αρχές του ή ακόμη και η «τύχη» του είναι πιο σημαντικές παράμετροι από τις όποιες δεξιότητές του στα «πεδία των μαχών». Κι αν κάποιος/α «καταφέρει» να γίνει αντιπαθής στο τηλεοπτικό κοινό, τότε αργά ή γρήγορα τελειώνει και η θητεία του στο παιχνίδι.

Ας κάνουμε όμως μαζί μια «άσκηση φαντασίας».

Όπως έχει ήδη αποδοθεί κινηματογραφικά (οι καλλιτέχνες συλλαμβάνουν ευκολότερα τέτοιες αλήθειες), φανταστείτε πως ζώντας στον πλανήτη Γη, στην πραγματικότητα συμμετέχουμε σε ένα «κοσμικό» reality και κάποιοι εκεί... έξω κρίνουν τις πράξεις ή την συμπεριφορά μας και ψηφίζουν για την παραμονή μας στο παιχνίδι της ζωής. Τρελό; Όχι και τόσο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να αναπαράγουν ένα κοσμικό μοντέλο στα πλαίσια της δικής τους ενστικτώδους αντίληψης για το πώς λειτουργεί ο συμπαντικός μηχανισμός. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν «μιμητισμό» ή πιο σωστά μια αρχετυπική συγγένεια που παράγει αναλογίες βγαλμένες από την ίδια «μήτρα».

Εδώ ισχύει η γνωστή «αρχή» του «Σμαράγδινου πίνακα» που αποδίδεται στον Ερμή τον Τρισμέγιστο: «Όπως πάνω, έτσι και κάτω» ή για το μεταφέρω σε γήινο επίπεδο «κατά μάνα, κατά κύρη»!
Κι αν εμείς με τα «φτωχά» μέσα που διαθέτουμε έχουμε καταφέρει να στήσουμε ένα επικοινωνιακό δίκτυο για να γίνονται τέτοιου είδους ψηφοφορίες, σκεφτείτε τι θα μπορούσε να καταφέρει μια «ανώτερη διάνοια». Για παράδειγμα τα ζώδια και οι πλανήτες θα μπορούσαν να είναι «πομποί» και «δέκτες» πληροφοριών αλλά και ενεργειών. «Κάποιοι» δηλαδή μας «ανταμείβουν» ή μας «δοκιμάζουν», ανάλογα με την συμπεριφορά, τις επιλογές μας ή τις συμμαχίες-αντιπαλότητες στις οποίες συμμετέχουμε.

Ο Δίας «ψηφίζει» τις εκλεκτές και τους εκλεκτούς του, το ίδιο και ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Πλούτωνας και τα άλλα... παιδιά!

Ίσως μάλιστα σε ένα τέτοιο επίπεδο να μην υπάρχουν καν οι «αδυναμίες» μιας τηλεοπτικής παραγωγής που μοντάρει τις σκηνές επιλεκτικά, κρύβοντας την πλήρη εικόνα των πραγμάτων. Το «έστι Δίκης οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά», είναι μάλλον ενδεικτικό για το τις δυνατότητες ενός τέτοιου κοσμικού μηχανισμού.

Και τελικά βλέπουμε τόσο στην πραγματική ζωή, όσο και σε ένα reality να επιβεβαιώνεται σε γενικές γραμμές η «προτίμηση» των ουράνιων «κριτών».

Το κοινό αποφάσισε να φύγει ο Αιγόκερως, Στέλιος Χανταμπάκης, «λουσμένος» μάλιστα με διάφορα «κοσμητικά επίθετα» αλλά πριν από το κοινό αποφάσισε ο Πλούτωνας κι έστειλε τους... εντολείς του να ψηφίσουν!
Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, οι πλανήτες δείχνουν την δύναμή τους, ανεξάρτητα από το τι θέλει ο κόσμος.

Το κοινό δεν αποφάσισε να φύγει η Ιχθύς, Ειρήνη Κολλιδά, από τους «Μαχητές» αλλά ήταν ο Κρόνος που τερμάτισε την συμμετοχή της, μια εξέλιξη που ευνόησε τον Παρθένο, Ορέστη Τσάνγκ, να παραμείνει στο παιχνίδι ελέω... Ουρανού! Ο «Θεσσαλονικιός Κινέζος» είχε ήδη ψηφιστεί για αποχώρηση αλλά το γενέθλιο τρίγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό του «έδωσε» αυτήν την ανατροπή.

Το κοινό δεν αποφάσισε να φύγει η Ειρήνη Παπαδοπούλου αλλά το έπραξε η ίδια, πετυχαίνοντας με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια». Κατ’ αρχήν τίμησε την αξιοπρέπεια του Λέοντά της, φεύγοντας με ψηλά το κεφάλι, άφησε όμως πίσω της την... καταστροφή για τους «Διάσημους», όπως επιτάσσει η Σελήνη της στον Σκορπιό.

Ένα ακόμη μεγάλο δίδαγμα του τηλεοπτικού «Survivor» είναι ότι εκείνο που αντιλαμβάνεται ο καθένας, ζώντας στον μικρόκοσμό του δεν είναι κατ’ ανάγκη και η αλήθεια ή το «σωστό».
Αν περνούσε μόνον από το χέρι των «Διασήμων», ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα ήταν ήδη παρελθόν, έλα όμως που η Δήμητρα έχει... διαφορετική άποψη! Η σύνοδός της με τον Δία στον Σκορπιό δίνει στον Σκιαθίτη παίκτη την δημοφιλία και την «εμπιστοσύνη» που δεν παίρνει από το «παρεάκι» της παραλίας.
Αυτό προς γνώση και συμμόρφωση για όσους/ες θεωρούν ότι κατέχουν την «μοναδική αλήθεια» κι ότι το σύστημα αξιών που υπηρετούν είναι το καλύτερο.

Μένει να δούμε ακόμη, αν και πώς ο Κρόνος θα «τιμωρήσει» τον Τοξότη, Λάμπρο Χούτο κι ακόμη αν ο Δίας θα «ευλογήσει» καταλυτικά την συμμετοχή των δυο Ζυγών, του Γιώργου Χρανιώτη και του Κώστα Κοκκινάκη.

Και το δίδαγμα βέβαια απ’ όλα αυτά είναι ότι όλες και όλοι κρινόμαστε για τα πεπραγμένα μας, ανάλογα όμως με τον «μπάρμπα» που έχουμε στους ουρανούς. Γιατί κι εκεί υπάρχουν διαφορετικές «σκηνοθετικές ματιές» που μπορεί να έχουν όλως διόλου διαφορετικά αποτελέσματα η μια από την άλλη. Μένει λοιπόν στον καθένα μας να ανακαλύψει το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος, να κατανοήσει τα όρια του και να πράξει αναλόγως. Και η Αστρολογία είναι ένας πολύ καλός οδηγός γι’ αυτό.

Σχετικά άρθρα

Survivor: Το αστρολογικό προφίλ του Γιώργου Αγγελόπουλου

Survivor: Μια πρώτη αστρολογική εκτίμηση για το μεγάλο φαβορί

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved