Τι λένε τα άστρα για το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Θα κερδίσει ο Ταγίπ Ερντογάν το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου;

Τι λένε τα άστρα για το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Για τις 16 Απριλίου έχει οριστεί η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, που θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν και με βάση το ωροσκόπιο του Τούρκου Προέδρου φαίνεται πως τελικά όχι μόνον δεν θα πάρει αυτό που θέλει αλλά θα βρεθεί και σε δεινή θέση.
Σε αυτό τουλάχιστον παραπέμπει ο Κρόνος, που στον προοδευτικό χάρτη του σχηματίζει μια αντίθεση με τον Ήλιο, παρεμποδίζοντας κάθε επεκτατική πρόθεση και επιπλέον δημιουργώντας «ασφυκτικές» συνθήκες για τον ίδιο. Και τα ανοικτά «μέτωπα» είναι τόσα πολλά (εθνικά, οικονομικά, σκάνδαλα), που το σοφότερο από πλευράς του θα ήταν να καταφύγει σε έναν επώδυνο συμβιβασμό, πριν εξαναγκαστεί σε μια άτακτη υποχώρηση.
Ωστόσο με βάση τον χαρακτήρα του κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Αντίθετα, αντί να κλείνει μέτωπα, ανοίγει διαρκώς καινούρια και μάλιστα με παραδοσιακούς συμμάχους της Τουρκίας σαν την Γερμανία. Κι όπως έχουν ήδη επισημάνει κάποιοι πολιτικοί αναλυτές, ο Ερντογάν θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει αυτό το δημοψήφισμα, ακόμη και πόλεμο, αν δει πως το χάνει.

Η περίπτωση του βέβαια θυμίζει ένα θηρίο που έχει πιαστεί σε δόκανο και καταφεύγει σε σπασμωδικές κινήσεις που δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Γιατί σε αυτήν την φάση ότι και να κάνει, αυτό θα γυρίσει εναντίον του.

Αν για παράδειγμα θελήσει να «απλωθεί» στο Αιγαίο ή την Κύπρο, τότε θα βρει απέναντί του πέρα από την Ελλάδα και τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας. Τα ανάλογα ισχύουν και για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή και σε σχέση με το Κουρδικό ζήτημα. Ήδη οι ΗΠΑ του έχουν καταστήσει σαφές ότι περίπτωση λύσης χωρίς τους Κούρδους, δεν υφίσταται, ενώ και η Ρωσία θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από τις εξελίξεις, συμβάλλοντας στην δημιουργία ενός Κουρδικού θύλακα υπό την επιρροή της.

Επιπλέον η Τουρκική οικονομία βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση, κάτι που εντοπίζεται και στο ωροσκόπιο του ίδιου του Ερντογάν. Οι εκλείψεις του 2016 και του 2017 έγιναν και θα γίνουν στον άξονα των οικονομικών (2ος-8ος οίκος), σηματοδοτώντας «ακραίες» καταστάσεις αλλά και σωρεία αποκαλύψεων για τις «κρυφές» δράσεις του.

Και βλέποντας λίγους μήνες μακρύτερα, από τον φετινό Ιούνιο ξεκινά ένας κύκλος σαρωτικών αλλαγών στο Τουρκικό καθεστώς, που θα κλείσει τον Οκτώβριο του 2018. Μέχρι τότε η Τουρκία θα είναι μια... άλλη χώρα!

Όλα τα παραπάνω βέβαια τα έχω εκτιμήσει από πέρυσι αλλά μια υπενθύμιση δεν... βλάπτει ειδικά όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα όλων αυτών των αλλαγών.
Κλείνοντας, όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, θα θυμίσω ότι το πιο κρίσιμο διάστημα για να συμβεί είναι οι 30 ημέρες μετά την Νέα Σελήνη της 28ης Μαρτίου.

Σχετικά άρθα:

Τι είδε ο Μάγος: Ο κίνδυνος ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία

Τι είδε ο Μάγος: Πού θα οδηγήσει η επιθετικότητα της Τουρκίας;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved