2017 - 2018: Η Ρωσία «θερίζει» τον… Δία που έσπειρε!

«Eξαργυρώνει» τις πρόσφατες επιτυχίες της, σφραγίζοντας το νέο γεωπολιτικό καθεστώς στην Μέση Ανατολή

2017 - 2018: Η Ρωσία «θερίζει» τον… Δία που έσπειρε!

Το ότι δεν πρέπει να υποτιμάς τον αντίπαλό σου είναι κάτι που διδάσκεται στα βιβλία Ιστορίας του Δημοτικού. Κι όμως οι ΗΠΑ μέσα στην «αυτοκρατορική» αλαζονεία τους «την πάτησαν» σαν αρχάριοι, θεωρώντας ότι είχαν «ξεμπερδέψει» με την Ρωσία. Σήμερα ξέρουμε πια ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε... διαφορετική γνώμη και με μια σειρά αμφιλεγόμενων, ως προς την δημοκρατικότητά τους, δράσεων κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία να αποκαταστήσει την ισχύ της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.

Και όντας πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από την «Δυτική συμμαχία», όχι μόνον απέκρουσε τα σχέδια για μια «περίκλειστη» και απομονωμένη Ρωσία αλλά «πάτησε πόδι» και στην Μέση Ανατολή, εξασφαλίζοντας τα ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας του.

Όλα αυτά βέβαια υποστηρίζονται και από τον γενέθλιο χάρτη της σύγχρονης Ρωσίας (12/6/1990, 13:45. Μόσχα), που αποπνέει έναν «αέρα» υπερδύναμης.

Άμεσα, η Ρωσία θα «εξαργυρώσει» τις πρόσφατες επιτυχίες της, σφραγίζοντας το νέο γεωπολιτικό καθεστώς στην Μέση Ανατολή. Μάλιστα η «νίκη» της θα γίνει περισσότερο προφανής μέχρι τον ερχόμενο Μάιο.

Από εκεί και ύστερα φαίνεται πως η ισχύς των όπλων υποχωρεί υπέρ της διπλωματίας, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο του 2018, όπου με την... αγαστή σύμπνοια του Ντόναλντ Τραμπ θα «κλειδώσουν» οι νέες ζώνες επιρροής στα πλαίσια μιας Νέας Γιάλτας. Κάπου εδώ... εμφανιζόμαστε κι εμείς, με την βάσιμη ελπίδα πως θα επωφεληθούμε από την προβλεπόμενη οικονομική διαρχία στο Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Όσο για την Τουρκία, θα ακολουθήσει κι αυτή το «ρεύμα» των αλλαγών στην περιοχή και μέχρι να κατασταλάξουν τα πράγματα, οι σχέσεις της με την Ρωσία θα περάσουν από «σαράντα κύματα».

Ωστόσο την ίδια στιγμή που φθίνουν οι στρατιωτικού τύπου παρεμβάσεις της Ρωσίας, όσο βαδίζουμε προς το 2018, υπάρχουν και κάποιες ανησυχητικές ενδείξεις που παραπέμπουν στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, έχουν μάλιστα «άρωμα» βίας ή αν προτιμάτε έναν χαρακτήρα τρομοκρατίας ή πραξικοπήματος. Κι αν αυτήν την στιγμή μια τέτοια εξέλιξη δείχνει να κινείται πέρα από κάθε λογική, αφού η υπεροπλία του Πούτιν είναι προφανής και στο εσωτερικό της χώρας, τα... άστρα λένε άλλα! Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να δοκιμαστεί ο Ρωσικός λαός από διαδοχικά κρούσματα αεροπορικών δυστυχημάτων ή ακόμη και... πτώσης μετεωριτών, αφού, όσο απίθανα κι αν δείχνουν όλα αυτά, εμπεριέχονται στο αστρολογικό DNA της Ρωσίας.

Σχετικά άρθρα

Το 2017 φέρνει μια νέα Μέση Ανατολή

2017-18: Τα άστρα «καίνε» την Ευρωπαϊκή Ένωση!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved