Τι μέλλει γενέσθαι με τις τηλεοπτικές άδειες;

Η απόφαση του ΣτΕ ανοίγει ένα νέο κύκλο εξελίξεων στον χώρο των ΜΜΕ

Τι μέλλει γενέσθαι με τις τηλεοπτικές άδειες;

Η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων παροχής τηλεοπτικών αδειών από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον υπουργό Επικρατείας ανοίγει έναν νέο κύκλο εξελίξεων στον χώρο των ΜΜΕ.

Όπως έχω ήδη επισημάνει, τόσο αρθρογραφώντας, όσο και από την εκπομπή «Τι είδε ο μάγος» η όλη «φασαρία» που γίνεται, είναι ένα προϊόν της διέλευσης του Πλούτωνα από τον 9ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδος και μέχρι αλλάξει οριστικά το τηλεοπτικό τοπίο θα περάσουν ακόμη λίγα χρόνια, με πιο κομβική χρονιά ίσως το 2019.

Για την ώρα βέβαια, το ΣτΕ το είπε ξεκάθαρα: Άδειες «κανονικής» λειτουργίας μπορεί να δώσει μόνον το ΕΣΡ. Η εκάστοτε κυβέρνηση μπορεί να ορίζει το πλαίσιο λειτουργίας αλλά μέχρι εκεί.

Και μένοντας μακριά από τις διαρκείς και συχνά υπερβολικές αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, περί ΜΜΕ (και Δικαιοσύνης), στις οποίες μάλιστα συμμετέχουν κατά το... δοκούν και οι «καναλάρχες», μένει να δούμε την (αστρολογική) ουσία που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι άλλη από τον γενέθλιο χάρτη του καθ’ ύλην αρμόδιου ΕΣΡ και τα όσα αυτός προδιαγράφει.

Το ΕΣΡ λοιπόν λειτούργησε στην πράξη στις 28 Νοεμβρίου 1989, ανήκει δηλαδή στο ζώδιο του Τοξότη, με τον Ήλιο του να βρίσκεται στην 5η μοίρα του ζωδίου. Κι αυτό από μόνο του λέει πολλά για το «πάγωμα» των αρμοδιοτήτων του μέσα στο 2016 και την μη ανασυγκρότησή του, αφού ότι κι αν διατείνονται οι πολιτικοί, ο βασικός υπεύθυνος για τα τεκταινόμενα αυτής της περιόδου είναι ο... Κρόνος στον Τοξότη!

Η περυσινή σύνοδός του με τον Ήλιο της «Ανεξάρτητης Αρχής» στα γενέθλιά της, είναι αυτή που μπλόκαρε τις διαδικασίες της.

Κι από αυτήν την άποψη, κάθε πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί αμέσως μετά από τα φετινά γενέθλια του ΕΣΡ, όταν πια η επιρροή του «άρχοντα» των περιορισμών θα αρχίσει να ατονεί. Όχι όμως νωρίτερα.

Ο Κρόνος όμως θέτει και ζητήματα για την ουσία του ρόλου του ΕΣΡ, που περνώντας από δοκιμασίες καλείται να «κερδίσει το στοίχημα» και να γίνει ακόμη πιο πειστικό και αποφασιστικό στον ρόλο του. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι από την σύστασή του δεν ήταν λίγες οι φορές που αποδυναμώθηκε χάριν κάποιας κυβέρνησης ή «έσκυψε το κεφάλι» εξυπηρετώντας ποικίλες σκοπιμότητες.

Σε αυτό συνηγορεί και ο πλανήτης Ουρανός που στον χάρτη των «προόδων» ενεργοποιείται αυτήν την χρονιά από τον Ήλιο. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή και με ένα «αίτημα» αναμόρφωσης και μεγαλύτερης αυτονομίας του ίδιου του ΕΣΡ, που καλό θα ήταν να υλοποιηθεί, ώστε στις κρίσεις που έπονται (και δεν θα είναι λίγες) να μπορέσει να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντά του.

Διάβασε επίσης: Μπορεί η Ελλάδα να αλλάξει σφαίρα επιρροής;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved