Deutsche Bank, η ώρα της κρίσης

Πότε θα σημάνει η ώρα της κρίσης για τη γερμανική τράπεζα;

Deutsche Bank, η ώρα της κρίσης

Εδώ και αρκετούς μήνες σας έχω επισημάνει γραπτώς και προφορικώς τον κίνδυνο κατάρρευσης της μεγαλύτερης Γερμανικής τράπεζας και πλέον οι «κλυδωνισμοί» της αποτελούν μια ειδησεογραφική καθημερινότητα. Η μετοχή της απαξιώθηκε πλήρως και κάθε μέρα που περνά την φέρνει πιο κοντά σε μια κρίση που απειλεί να ταράξει συθέμελα το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι ότι ο οικονομικός «ανταρτοπόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Γερμανία καθιστά τελικά «στόχο» ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Και σε αυτό το σημείο βέβαια τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: Τελικά τι ενδιαφέρει περισσότερο τις ΗΠΑ, η διατήρηση μιας «αρραγούς» Ευρωπαϊκής Ένωσης με ηγέτιδα δύναμη μια «υπάκουη» Γερμανία ή το να καρπωθούν τα κομμάτια της διάλυσης της;

Η πολύ πρόσφατη αποκάλυψη μέσω των Wikileaks, ότι δηλαδή το 2015 υπήρχε plan b για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, ώστε η χώρα μας να προχωρήσει «συντεταγμένα» προς την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, προδίδει ότι οι ΗΠΑ έχουν απάντηση για κάθε πιθανή εξέλιξη κι αν η Γερμανία αποδειχθεί «ανυπάκουος» εταίρος δεν θα διστάσουν να συμβάλλουν στην οικονομική αποκαθήλωσή της, ότι κι αν συνεπάγεται αυτό.

Για τις ΗΠΑ δηλαδή, όσο κι αν δεν θέλουν να «καρφώνονται», η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη γεωπολιτική σημασία από την Γερμανία κι αν είναι να επιλέξουν μεταξύ δύο κακών είναι βέβαιο ότι θα προτιμήσουν να «περιθάλψουν» εμάς! Και την Γερμανία... βεβαίως βεβαίως, όταν ξαναγίνει «καλό παιδί». Εξ άλλου αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί...

Ας επιστρέψουμε όμως στην Deutsche Bank.

Αστρολογικά, η αλυσίδα των εξελίξεων ξεκίνησε από την Ηλιακή έκλειψη του περασμένου Μαρτίου, που έγινε επάνω στον γενέθλιο Ήλιο της τράπεζας (στην 20η μοίρα των Ιχθύων περίπου) και κλείδωσε με την αντίστοιχη της 1ης Σεπτεμβρίου, η οποία ήταν και η πρώτη μιας σειράς εκλείψεων που επηρεάζουν και θα επηρεάσουν τα οικονομικά της Γερμανίας για τα επόμενα 2 χρόνια.

Η επιρροή μιας έκλειψης έχει συνήθως ορίζοντα εξαμήνου και αν υπάρχει μια διακριτή διαφορά ανάμεσα στις δύο συγκεκριμένες είναι ότι η μεν πρώτη άφηνε ένα ανοικτό παράθυρο για «ελιγμούς», η δεύτερη όμως είναι «καταπέλτης». Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 βαδίζουμε λοιπόν «νομοτελειακά» προς ένα bail in στην καλύτερη περίπτωση, ένα κούρεμα καταθέσεων δηλαδή, σίγουρα όμως υπάρχουν και χειρότερα.
Οι «ειδικοί» βέβαια επιμένουν ότι το «σύστημα» είναι πλέον θωρακισμένο απέναντι σε εξελίξεις τύπου Lehman Brothers κι ότι το πράγμα ελέγχεται ακόμη κι αν η τράπεζα «πάρει την άγουσα προς τα αποδυτήρια», κάτι όμως που ηχεί υπερβολικά αισιόδοξο αν δεχθούμε ότι η «οικονομία των αγορών» ρυθμίζεται πρωτίστως από την ψυχολογία του επενδυτικού κοινού και των... κερδοσκόπων!

Πότε όμως θα μπορούσε να σημάνει η ώρα της κρίσης για την τράπεζα;

Αν δεν συμβεί κάτι νωρίτερα, το τετράγωνο του διελαύνοντα Κρόνου προς τον Ήλιο της τον ερχόμενο Δεκέμβριο, έχει την δυναμική για να ανοίξει «τον ασκό του Αιόλου», πολύ περισσότερο που την ίδια περίοδο ο Άρης θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων «θίγοντας» άμεσα την τράπεζα και ενεργοποιώντας καταστάσεις «πανικού».

Από εκεί και ύστερα σύμφωνα με κάποιους αστρολογικούς δείκτες, που σίγουρα θα μπερδέψουν τους «αμύητους» γι’ αυτό και δεν τους αναφέρω, η πορεία της τράπεζας θα εξακολουθήσει να είναι φθίνουσα, σε σημείο ώστε μετά από 2 χρόνια περίπου να μην υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη, τουλάχιστον με την μορφή που έχει σήμερα..

Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν χρονικά οι εξελίξεις, το συγκεκριμένο timing του Δεκεμβρίου ενδιαφέρει άμεσα και την Ελλάδα, αφού μπορεί να συμβάλλει σε μια «άρον-άρον» διευθέτηση της δεύτερης αξιολόγησης που σύμφωνα με τις προβλέψεις αλλά και τα τρέχοντα σχέδια των δανειστών προορίζεται να γίνει ο «μοχλός» ενός τέταρτου μνημονίου.

Θυμάστε πως κάτι ανάλογο συνέβη και με την πρώτη αξιολόγηση που πρακτικά προχώρησε υπό τον φόβο του Brexit.

Κι εδώ ισχύει κυριολεκτικά το «ο φόβος φυλάει τα έρμα»!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved