Ποιο το μέλλον Ερντογάν και Τουρκίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις - Τι δείχνουν τα άστρα

Πραξικόπημα Τουρκία: Οι τελευταίες εξελίξεις και το μέλλον του Ερντογάν - Τι δείχνουν τα άστρα

Ποιο το μέλλον Ερντογάν και Τουρκίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις - Τι δείχνουν τα άστρα

Η γειτονική μας χώρα διανύει μια κρίσιμη περίοδο και ο κύκλος των εξελίξεων δεν έχει κλείσει ακόμη.

Φαίνεται μάλιστα ότι, αν δεν προκύψει κάτι άλλο στην πορεία, η άνοιξη του 2017 θα είναι καταλυτική, τόσο για την ίδια την Τουρκία, όσο και για τον νυν Πρόεδρο της.

Ας δούμε όμως τα αστρολογικά δεδομένα.

Το κράτος της Τουρκίας είναι Σκορπιός και στο bi-wheel που σας παραθέτω, μπορείτε να δείτε το ωροσκόπιο της στον εσωτερικό κύκλο.

turkey solar arc

Το πρόσφατο πραξικόπημα έγινε με τον transit Ουρανό στον 10ο οίκο της χώρας, σε αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο της στον Ζυγό και τον 4ο οίκο, κάτι που κρίνεται ως μάλλον «φυσιολογικό», αφού στην πολιτική Αστρολογία μια όψη Κρόνου-Ουρανού είναι ο ορισμός των πραξικοπηματικών ενεργειών.

Μάλιστα στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης που προηγήθηκε (4 Ιουλίου) και η οποία «καλύπτει» χρονικά τις εξελίξεις μέχρι τις αρχές Αυγούστου, για τις γεωγραφικές συντεταγμένες της πρωτεύουσας Άγκυρας, ο ωροσκόπος ήταν στην 24η μοίρα του Ζυγού, «δείχνοντας» τον γενέθλιο Κρόνο, με τον transit Ουρανό φυσικά να κάνει σύνοδο με την ακμή του 7ου οίκου.

Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε στο τρέχον Ηλιακό τόξο της Τουρκίας (στον εξωτερικό κύκλο), ο «προχωρημένος» Ποσειδώνας βρίσκεται ακριβώς επάνω στον γενέθλιο Δία της στον 5ο οίκο, αφήνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι σε πολιτικό επίπεδο (ο άξονας 5ου-11ου οίκου), το πραξικόπημα δεν ήταν παρά μια σκηνοθετημένη πράξη κι αν κινηθούμε με βάση το λατινικό «ποιος ωφελείται;» (cui bono) δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε ποιος το χειραγώγησε.

Και ήταν σίγουρα μια έξυπνη κίνηση από την πλευρά του Ιχθύ Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος «έβλεπε το κακό να πλησιάζει» κι αντί να υποταχτεί στην μοίρα του, επέλεξε να την δημιουργήσει, αδιαφορώντας για το ότι τελικά οι μαζικές εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν πρόδωσαν τις πραγματικές προθέσεις του. Το σκηνικό μάλιστα θυμίζει τα όσα έγιναν από τον Χίτλερ μετά την πυρκαγιά στο Reichstag στις 27/2/1933. Τότε ο «φύρερ» πήρε λευκή επιταγή για να προωθήσει τα σχέδια του, θέτοντας στην παρανομία τον βασικό του αντίπαλο, το Κ.Κ Γερμανίας.
Στην περίπτωση του Τούρκου Πρόεδρου όμως, ίσως να του χρειαστούν πολλές τέτοιες «αλχημείες» για να ακυρώσει και αυτά που ακολουθούν.

Πρώτα απ’ όλα, με τις κινήσεις του δείχνει να έχει «καβαλήσει το καλάμι» βάζοντας απέναντι του ακόμη και τις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή μάλιστα προσεγγίζει την Ρωσία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αλλάξει και γεωπολιτικό προσανατολισμό. Επικίνδυνα πράγματα, τόσο για τον ίδιο, όσο και την χώρα του, αφού «αν δουν τα σκούρα», οι υπεραντλαντικοί σύμμαχοι του δεν θα διστάσουν να τον «κατεδαφίσουν» εν μια νυκτί.

Την άνοιξη του 2017, ο transit Ουρανός θα ξαναβρεθεί απέναντι από τον γενέθλιο Κρόνο της Τουρκίας, με την Νέα Σελήνη της 28ης Μαρτίου να γίνεται στην 7η μοίρα του Κριού «δείχνοντας» τον γενέθλιο Άρη της στην 7η μοίρα του Ζυγού. Και το κακό είναι πως την ίδια περίοδο θα «κλειδώσει» στο Ηλιακό τόξο, το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον προχωρημένο Άρη, τον προχωρημένο ωροσκόπο και τον γενέθλιο Πλούτωνα στον 1ο οίκο.

Εμφύλιος; Απώλεια εδαφών;
Όλα αυτά είναι πιθανά, στα πλαίσια μιας ριζικής αναμόρφωσης της χώρας, η οποία έτσι κι αλλιώς «υποδαυλίζεται» εδώ και έναν χρόνο περίπου από την αντίθεση του transit Πλούτωνα με τον εαυτό του.

Όσον αφορά δε τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο, είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι το 2017 καλείται να διαχειριστεί την επιρροή μιας αντίθεσης Ήλιου-Κρόνου στο προοδευτικό του ωροσκόπιο, μιας όψης που δεν σηκώνει πολλές παρερμηνείες: Η παραίτησή του είναι θέμα χρόνου. Αν μάλιστα η ώρα της γέννησης του είναι ακριβής και ο γενέθλιος ωροσκόπος του είναι στην 18η μοίρα του Αιγόκερω, τότε ο transit Πλούτωνας έχει ακόμη ένα τελεσίγραφο για εκείνον.

Ωστόσο αν επιβεβαιωθούν όλες οι παραπάνω εκτιμήσεις, και ιδιαίτερα εκείνες για «ακρωτηριασμό» της γειτονικής χώρας τίθεται κι ένα σοβαρό ζήτημα για τις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας, αφού είναι πιθανό να γίνει μια «γενναία» απόπειρα να «ισοφαριστούν» οι όποιες απώλειες. Και σε μια τέτοια περίπτωση η Κύπρος μπορεί να είναι η πρώτη που θα «πληρώσει τα σπασμένα».

Έχει φυσικά μεγάλη σημασία το ποιος θα βρίσκεται στο «τιμόνι» της χώρας εκείνη την περίοδο και ιδίως το ποιος θα διαχειριστεί την κρίση της «επόμενης ημέρας». Και όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις, η μοίρα μπορεί να παίξει ένα ακόμη παράξενο παιχνίδι, αναδεικνύοντας το νυν «μαύρο πρόβατο» του Erdogan, τον Fethoullah Gulen σε βασικό ρυθμιστή των εξελίξεων.

Μακάρι, αφού ο πρώην ιμάμης που σήμερα ζει αυτοεξόριστος και περίπου ως ερημίτης στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, κηρύττει την ειρήνη μεταξύ των λαών και έχει εκατομμύρια οπαδούς και ένα δίκτυο «αλληλοβοήθειας» (στην Τουρκία και όχι μόνον), το «Χιζμέτ», που απαρτίζεται από σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και επιχειρήσεις, το οποίο κατά τον Ergogan αποτελεί ένα «παράλληλο κράτος», που... φυσικά υπονομεύει το δικό του.
Ο Gulen υπήρξε μέντορας του Erdogan αλλά από τότε που αναδείχτηκαν θέματα διαφθοράς στην «αυλή» του «σουλτάνου», έγινε «κόκκινο πανί», παρότι ο ίδιος είναι... Ταύρος!

Γεννημένος στις 27/4/1941, έχει έναν αρκετά «φορτωμένο» γενέθλιο χάρτη, από εκείνους που και να θες δεν σε αφήνουν να... αγιάσεις!

Μέσα σε όλα τα άλλα υπάρχει και μια σύνοδος Δία-Ουρανού, που αυτήν την περίοδο σχετίζεται με τον Ήλιο του στο Ηλιακό τόξο. Πρώτα, θα έλεγα άμεσα, σχηματίζεται ένα τετράγωνο από τον προχωρημένο Ουρανό προς τον γενέθλιο Ήλιο, το οποίο είναι ίσως δηλωτικό και της ακραίας κατάστασης που έχει προκύψει και του άγριου κυνηγητού από τον πρώην «μαθητή» του. Από το 2017 όμως θα αρχίσει να λειτουργεί το τετράγωνο του προχωρημένου Δία προς τον Ήλιο, δίνοντας καλές πιθανότητες στον Fethoullah Gulen για να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω της πνευματικής διδασκαλίας του.

Έτσι κι αλλιώς, ο transit Ποσειδώνας σπεύδει ήδη προς το Μεσουράνημα της Τουρκίας στους Ιχθύες, δίνοντας ένα «θρησκευτικό» χρώμα στην διακυβέρνηση του κράτους κι αν είναι να διαλέξει κανείς ανάμεσα στον ακραιφνή ισλαμισμό και το ειρηνιστικό κίνημα του Gulen, δεν θέλει και πολύ προσπάθεια για να αποφασίσει.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved