Τρομοκρατικές επιθέσεις Ορλάντο - Γαλλία: O κύκλος της βίας που δεν έχει κλείσει ακόμη

Τα σημάδια της βίας

Τρομοκρατικές επιθέσεις Ορλάντο - Γαλλία: O κύκλος της βίας που δεν έχει κλείσει ακόμη

Το Ορλάντο στην Φλόριντα των ΗΠΑ και η Γαλλία σε όλη την επικράτεια της βίωσαν τραγικά περιστατικά και το χειρότερο είναι ότι ο κύκλος της βίας δεν έχει κλείσει ακόμη.

Όταν στο «Τι είδε ο μάγος» που αναρτήθηκε στις 4/6 κάναμε ειδικό αφιέρωμα στην τρομοκρατία υπήρχε βέβαια σοβαρός και... επίκαιρος αστρολογικός λόγος. Και δεν επρόκειτο για τον περιβόητο «σταυρό» που σχηματίστηκε στα μεταβλητά, αφού οι κατευθύνσεις του «θίγουν» κυρίως ζητήματα σχετικά με την Παιδεία, τα media ή τα εργασιακά και δεν έχουν καμία σχέση με φαινόμενα βίας.
Παράλληλα με την Νέα Σελήνη του Ιουνίου υπήρχε (και λειτουργεί ακόμη) ένας σχηματισμός στους ουρανούς, που «φωνάζει» εφιστώντας την προσοχή μας σε ακραίες ενέργειες που έχουν πολιτικά ή κοινωνικά κίνητρα και έχουν σαν στόχο τους το κοινό.

Όπως επισήμανα και στην εκπομπή, οι όψεις της Δήμητρας με τον Πλούτωνα (τετράγωνο) και με τον Ουρανό (σύνοδο) είναι από αυτές που μεταξύ άλλων παραπέμπουν σε μια έξαρση της βίας ή σε φαινόμενα τρομοκρατίας.

Θα το ξαναγράψω κι ας ξενίζει κάποιους: Η Δήμητρα (Ceres), πλανήτης - νάνος του ηλιακού μας συστήματος, που βρίσκεται στην ζώνη των αστεροειδών, συνδέεται άμεσα με το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι και πρακτικά είναι το «κλειδί» για την ερμηνεία και την πρόβλεψη σε αυτούς τους τομείς. Κι όσοι είναι καλόπιστοι δεν έχουν παρά να «ψάξουν» τα ωροσκόπια πολιτικών, δημοσιογράφων ή όσων έχουν διευρυμένη πρόσβαση στο κοινό (είναι με άλλα λόγια «φίρμες»), όπου εύκολα θα διαγνώσουν τον σημαίνοντα ρόλο της.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχουμε και μια αξιοσημείωτη επιβεβαίωση σε σχέση με τους τόπους, όπου θα μπορούσαν να γίνουν το «θέατρο» μιας τραγωδίας.
Γιατί αναφέρθηκα ξεκάθαρα στην Γαλλία η οποία δοκιμάζεται από πολλών ειδών «αναταράξεις» αλλά και τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, όπου... τυχαίνει να βρίσκεται το Ορλάντο.

Κι αυτή η εκτίμηση έγινε με εργαλείο την Αστροχαρτογραφία, μια τεχνική που εισηγήθηκε πρώτος ο αείμνηστος Jim Lewis, αμερικανός αστρολόγος του 20υ αιώνα και η οποία «προβάλει» τις θέσεις των πλανητών πάνω στην γήινη επιφάνεια, προσδιορίζοντας τόπους, όπου ο κάθε πλανήτης ασκεί την επιρροή του.

Ωστόσο, αυτές οι πλανητικές «γραμμές» καλύπτουν μια ευρεία περιοχή γεωγραφικού μήκους ή πλάτους κι αν θέλουμε να ψάξουμε μια συγκεκριμένη πόλη, καλό είναι να έχουμε το ωροσκόπιο της.

Ευτυχώς, ένας άλλος αμερικανός αστρολόγος, ο Marc Penfield, φρόντισε να φτιάξει μια λίστα με τα ωροσκόπια όλων των σημαντικών πόλεων των ΗΠΑ, στην οποία υπάρχει και το Ορλάντο.

Η πόλη ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού και η θέση του Ήλιου στην 13η μοίρα, παραπέμπει αυτομάτως στο τετράγωνο του με τον διελαύνοντα Πλούτωνα, μια όψη που φέρει «μακάβρια» στοιχεία και θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο. Το πολύ πιο σημαντικό όμως είναι η είσοδος του διελαύνοντα Ουρανού στον 4ο οίκο της πόλης. Ο χάρτης δείχνει την 23η μοίρα του Κριού κι έχοντας αυτό το δεδομένο είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί έγινε «στόχος» το Ορλάντο κι όχι μια άλλη πόλη.

Επιπλέον, στις προόδους, ο «προχωρημένος» Άρης σχηματίζει μια αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό «κλειδώνοντας» το ενδεχόμενο μιας ακραίας όσο και απρόβλεπτης κατάστασης. Ίσως μάλιστα να υπάρξει και άλλο ανάλογης βαρύτητας περιστατικό μέσα στους επόμενους μήνες...

Δεν μου αρέσει να επιβεβαιώνομαι στα δυσάρεστα αλλά από την άλλη πλευρά αν είναι να γίνουν καλό είναι να επισημαίνονται. Εξ άλλου, οι πιο προσεκτικοί αναγνώστες των άρθρων μου και οι θεατές του «Τι είδε ο μάγος», γνωρίζουν ήδη και για πολλές ακόμη επιβεβαιώσεις: Στο προσφυγικό, την πορεία της αξιολόγησης, την «μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη», για την οποία έχω μιλήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, μέχρι και την νίκη της Ουκρανίας στην Eurovision!
Μένουν ακόμη να επιβεβαιωθούν στο εγγύς μέλλον οι εκτιμήσεις μου για το Brexit και την νικήτρια ομάδα του Euro 2016.

Εδώ θα είμαστε, δεν χανόμαστε!

Δείτε επίσης:

Τι είδε ο μάγος: Η διεθνής τρομοκρατία, η Ελλάδα και οι φόβοι για νέο χτύπημα

Τι είδε ο μάγος - Αλλαγές στις παγκόσμιες ισορροπίες και σενάρια πολέμου: Υπαρκτός κίνδυνος ή απόπειρα τρομοκράτησης;

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved