20 Ιουλίου 1974 - Εάλω η Κύπρος

Οι Τούρκοι δεν θα τα κατάφερναν ποτέ μόνοι
Παπασταύρου Λίντα
20 Ιουλίου 1974 - Εάλω η Κύπρος

Γράφει ο Karl Heinz Ottinger

Karl_Heinz_Ottinger

Ιστορικές σημειώσεις

Δυστυχώς η Ιστορία στις πλείστες περιπτώσεις είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των εκάστοτε συμφερόντων. Οι Κύπριοι έχουν κάθε λόγο να νοιώθουν προδομένοι, τόσο για την προδοσία της Κύπρου το 1974, όσο και για την προδοσία του ενιαίου αμυντικού δόγματος επί Κων/νου Σημίτη.

Ο ρόλος της Ελληνικής Χούντας

Από το 1971 υπήρξε διακριτική και εν συνεχεία αφόρητη πίεση προς τον Μακάριο τον Γ΄ για Ένωση με την Ελλάδα. Ο Γρίβας κατεβαίνει στην Κύπρο κρυφά και οργανώνει την ΕΟΚΑ Β’. Όμως από τις 25/11/1973 ο Γ. Παπαδόπουλος και οι συν αυτώ βρεθήκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό από το πραξικόπημα του Ιχθύ Δημητρίου Ιωαννίδη, ο οποίος αναλαμβάνει να πράξει τα υπόλοιπα.

Ένας ακόμη Ιχθύς, ο εκδότης Γ. Λαμπράκης φαίνεται πως είχε εμπλοκή στην προετοιμασία του πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου.

Οι Τούρκοι δεν θα τα κατάφερναν ποτέ μόνοι τους

Στα απομνημονεύματα του Τούρκου στρατηγού Bedrettin Demirel, που ηγήθηκε της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.
1. Από ντροπή, λόγω της πανωλεθρίας που υπέστη απ’ αυτήν, πουθενά δεν αναφέρει ο Τούρκος Στρατηγός, το όνομα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).
2. Από την περιγραφή των γεγονότων, διαφαίνεται ότι μέχρι την εκεχειρία, η Τουρκία ήταν χαμένη από κάθε πλευρά!
3. Στη σελ. 18 καταφαίνεται σ’ όλο της το μεγαλείο η ανοργανωσιά των Τούρκων, αφού άλλον ταξίαρχο ήθελαν να στείλουν στην Κύπρο και άλλος πήγε!(...) Το Τουρκικό ναυτικό μπορούσε να υπερηφανευτεί πως είχε καταρρίψει 5 Τούρκικα μαχητικά.

Το περίφημο Foreign Office της Βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας Μ-Ι6 μετά το πέρας των 30 ετών ανοίγει τους περίφημους φακέλους του. Γιατί στην Ελλάδα δεν ανοίγουν τον φάκελο της Κύπρου; Γιατί σε κανέναν εκ των εμπλεκομένων ΕΛΔΥΚαριων δεν αναγνωρίστηκε ότι πολέμησαν και δεν εδόθησαν όλα όσα προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία; Αλήθεια γιατί ενώ ήταν ήδη στην Κύπρο το ελληνικό υπερσύγχρονο υποβρύχιο «Γλαύκος» και θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την απόβαση, τελικά έλαβε σήμα για να γυρίσει πίσω;

Σας βάζω αυτολεξεί απόσπασμα από την ομιλία του Μακαρίου στον ΟΗΕ στις 15/7/1974. «Όπως ανέφερα ήδη, τα γεγονότα της Κύπρου δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων. Αφορούν και επηρεάζουν και τους Τουρκοκυπρίους. Το πραξικόπημα της Ελληνικής Χούντας αποτελεί εισβολή, και οι συνέπειές του πλήττουν ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, Έλληνες και Τούρκους». Επίσης ο άλλος Εθνάρχης, ο Κων/νος Καραμανλής είπε πως «η Κύπρος κείται μακράν». Τα πορίσματα είναι δικά σας.

Χρειάζεται να γίνει κατανοητό πως η Κύπρος προδόθηκε ως άλλη Κωνσταντινούπολη, εξ αιτίας της εσωτερικής διχόνοιας των Ελλήνων. Και στις δύο περιπτώσεις, η διαμάχη μεταξύ των «Ενωτικών» και των «Ανθενωτικών» υπήρξε καταλυτική. Όμως υπάρχουν μερικά παράδοξα.

Γιατί όσοι ιπτάμενοι των Noratlas πέταξαν για Κύπρο είτε εδιώχθησαν, είτε δεν εξελίχθησαν όπως θα έπρεπε; Ο τότε χειριστής Τζογάνης έμεινε στο αεροδρόμιο και μετέπειτα εξελίχτηκε φτάνοντας μέχρι Α/ΓΕΕΘΑ. Ο επισμηναγός Παπακωνσταντίνου ("Νίκη 6"), αποστρατεύτηκε από την Αεροπορία ως επιζήμιος. Οι δύο χειριστές των F-5 που κατέρριψαν τα δύο Τουρκικά μαχητικά, πέρασαν από έναν απίστευτο Γολγοθά ανακρίσεων κατ’ εντολήν «γραφειοπτεράρχων» διότι παραβίασαν το περίφημο «αποφύγατε…». Ο Σκαμπαρδώνης, όπως άλλωστε και ο ήρωας Πετρουλάκης, αποστρατεύτηκαν πρόωρα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Σκαμπαρδώνης, Πετρουλάκης και Παπακωνσταντίνου ήταν από αυτούς που πέταξαν για την Κύπρο αψηφώντας τις άνωθεν εντολές.

Γιατί ο Μακάριος έδωσε εντολή να απολυθούν νωρίτερα 2 κλάσεις και να μειωθεί η δύναμη της Εθνικής Φρουράς από 11.000 άνδρες σε 4500; Πάραυτα στις 21/7/1974 ο Ιωαννίδης δίνει εντολή στον Στρατηγό Μπονάνο για επίθεση κατά της Τουρκικής δύναμης αλλά αυτές δεν εκτελέστηκαν ποτέ.

Ο Μακάριος ήταν ένα Λιοντάρι με Ωροσκόπο Ιχθύ. Ο Ωροσκόπος στην 2η μοίρα που σχετίζεται με θέματα ισχύος! Ο Μακάριος ήταν «άρρωστος» με την εξουσία μιας και δεν είναι λίγο πράγμα από ασήμαντος να βρεθείς ηγέτης. Αν ανατρέξετε και στα όσα προηγήθηκαν της εκλογής του θα δείτε μερικές «περίεργες» συμπτώσεις. Ήταν εξορισμένος στις μαγευτικές Σεϋχέλλες, όταν στις 22 Δεκεμβρίου 1956 ο Μακάριος είχε στο σπίτι του αρχιδεσμοφύλακα των Σεϋχελλών την πρώτη μυστική επαφή με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Αποικιών, τον D.L. Pearson. Από τις 22/12/56 μέχρι τις 13/01/57 έγιναν συνολικά 7 συναντήσεις του με τον Pearson και τον Κρίτωνα Τορναρίτη, Γενικό Εισαγγελέα Κύπρου, ο οποίος συνόδευε τον Pearson στις Σεϋχέλλες. Στην τέταρτη συνάντηση των τριών συζητήθηκε η ανάγκη να καταδικασθεί από τον Μακάριο η ένοπλη βία της ΕΟΚΑ.
2. Στις 17 Απριλίου 1957, Μεγάλη Τετάρτη, οι απελευθερωθέντες εξόριστοι των Σεϋχελλών φθάνουν στην Αθήνα όπου ο λαός τους επεφύλαξε αποθεωτική υποδοχή. Την επομένη ο Μακάριος σε σύσκεψή του Εθναρχικού Κλιμακίου της Αθήνας εισηγείται: Η ΕΟΚΑ να διαλυθεί και ο Διγενής να γυρίσει στην Αθήνα!… Ουδείς συμφώνησε μαζί του. Τότε, εκτός εαυτού τελών και κουνώντας το χέρι του πάνω-κάτω, ο Μακάριος έδωσε την απάντηση: «Ακούστε Κύριοι και καταλάβετέ το. Κι οι πεντακόσιες χιλιάδες του Κυπριακού Λαού να θέλουν κάτι, εγώ θα κάμω ό, τι κόψει αυτό», και έδειξε το κεφάλι του.
3. Στις 21 Ιουλίου 1957 σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία» της Λευκωσίας δήλωσε για πρώτη φορά δημοσίως ότι ήταν έτοιμος να συζητήσει λύση Ανεξαρτησίας υπό τον όρο να αποκλειστεί για πάντα η Ένωση.
4. Στις 18 Σεπτεμβρίου 1958 ο Μακάριος δηλώνει στην Μπάρμπαρα Κάσολ: «Η Κύπρος παραιτείται της Ενώσεως και αρκείται εις Ανεξαρτησία».

Ο ίδιος ο Μακάριος είχε φτιάξει Στρατιωτική ομάδα με όπλα Τσεχοσλοβάκικης κατασκευής και προελεύσεως τους λεγομένους Εφεδρικούς ή αλλιώς Πραιτοριανούς! Το τι πέρασαν οι «Ενωτικοί» δηλαδή αυτοί που ήθελαν την Ένωση με την Ελλάδα μπορούν να περιγραφούν μόνον από εκείνους που τα έχουν βιώσει...

Ο Ιχθύς Κ. Καραμανλής έφερε μεγάλη ευθύνη και ίσως όχι ακούσια. Δείτε δυο ιστορικές μαρτυρίες.

Η πρώτη: Ο αντιστράτηγος Ιωάννης Κουτσογιάννης, μέλος της επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον «Φάκελο της Κύπρου» ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη στο ΡΙΚ1, είπε μεταξύ άλλων:
1. Στην επιτροπή έγινε αποδεκτό ότι ο Κίσινγκερ ήταν ο Κεντρικός Συντονιστής του πραξικοπήματος και της εισβολής.
2. Κατατέθηκε στην Επιτροπή ότι τον Αύγουστο 1973 έγινε μυστική συνάντηση στο Παρίσι του Καραμανλή με τον Κίσινγκερ. Η επιτροπή αποδέχτηκε το γεγονός και θεώρησε ότι αυτή η συνάντηση ήταν κρίσιμης σημασίας για το εξεταζόμενο θέμα της Κυπριακής τραγωδίας.
Η δεύτερη: Ο Αθανάσιος Στριγάς στη σελ. 273 του βιβλίου του «Οι τυμπανιστές του Πενταγώνου» γράφει:

Πέντε μέρες πριν από την επιστροφή του στην Ελλάδα, μεταφέρουν τον Καραμανλή με άκρα μυστικότητα στο νοσοκομείο MEMORIAL της Ν. Υόρκης όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Εκεί υπέγραψε ένα κείμενο παρουσία του Κίσινγκερ και του Τόμ Καραμεσίνη. Στο σημείο (4) γράφει πως ο Καραμανλής σαν πρωθυπουργός της Ελλάδας που θα γινόταν στις 23 Ιουλίου 1974 «δεν θα αφήσει να εμπλακεί η Ελλάδα σε πόλεμο, με την Τουρκία για κανένα λόγο, έστω και αν η Τουρκία επιδοθεί μονομερώς και σε νέες κατακτήσεις Κυπριακού εδάφους. Εάν η Τουρκία αποπειραθεί να απειλήσει τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο τότε θα προκαλέσει την αμερικάνικη επέμβαση».

Αφανείς ήρωες

Ο ταγματάρχης (τότε) και επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Δ. Αλευρομάγειρος συνέβαλε στην μη απώλεια όλης της Λευκωσίας όπως επίσης και ο μετέπειτα στρατηγός και αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ο Βορβολάκος, που κράτησε με έναν ουλαμό (4 άρματα) απέναντι στις επιθέσεις των Τούρκων.

Αστρολογικές σημειώσεις

16 Αυγούστου 1960 Ώρα 00:00:01 Ανεξαρτησία της Κύπρου

all_points_cyprus

Ως μέθοδο πρόγνωσης χρησιμοποιούμε το Ηλιακό Τόξο (SolarArc).

SARC -MC: Αργή αποδυνάμωση και διακοπή. Για να αποτύχει σιγά-σιγά. Παραίτηση και μελαγχολία. Επαφές με άτομα άρρωστα ή τραυματισμένα. Φτώχεια. Περιορισμός της κίνησης και της δραστηριότητας. Παραίτηση. Πίεση που προκαλεί δυσάρεστα και φοβερά γεγονότα. Μελαγχολία. Πίκρα που προκαλεί μια απώλεια ή ασθένεια.

SARC-Άρης: Αδυναμία δράσης. Το να υποστεί κανείς βλάβη μέσω των ενεργειών ήτων αποφάσεων. Μια αυτό-εξαπάτηση. «Φυγή» από την πραγματικότητα. Κόβοντας τις επαφές με κάποιους. Σχέσεις με υστεροβουλία.

SARC-ASC: η ανικανότητα να πιάσω την ευκαιρία. Το τέλος μιας συνεργασίας που τελικά από ότι φαίνεται ….δεν πάει.

SARC-Vulcanus: Ζωή σε επικίνδυνες περιοχές. Η ανάγκη για αυτοσυντήρηση με κάνει σκληρό. Η δύναμη της εντολής. Η εκτέλεση εντολών. Επικίνδυνη συμμορία των εγκληματιών. Μπλεξίματα και μάλιστα άσχημα.

SARC-Κρόνος : Γεγονότα που συνδέονται με έναν χωρισμό. Σκληρή τύχη. Αποκλεισμός ή παραγκωνισμός. Κατοχή.

SARC-Zeus: Η κατεύθυνση της δύναμης στον στόχο. Στόχευση. Εν καιρό πολέμου οι σύντροφοι (συμπολεμιστές).Οι αποθήκες και οι χώροι που βρίσκονται τα όπλα. Το στρατιωτικό προσωπικό.

SARC-Admetos: Η αρχή μιας πολύ στενάχωρης περιόδου.

SARC-Ουρανός: Ξαφνική βαριά κατοχή. Ξαφνική φοβερή δολοφονία. Προκαλώντας θανατηφόρο δυστύχημα. Πρόκληση βλάβης με ολέθριες συνέπειες. Αλλαγή ισορροπιών. Ξαφνικά παρέμβαση με την δύναμη του κράτους. Καταστολή του σάλου.

SARC-Σελήνη: Η ημέρα και η ώρα του θανάτου. Η προσωπική στάση αντιμετώπισης του θανάτου. Ακινησία. Παραπληγία.

Διελαύνοντες προς προοδευτικούς

Vulcanus : Μεγάλος κίνδυνος. Τολμώντας επικίνδυνες επιχειρήσεις. Έρχονται τα πάνω-κάτω.

Admetos: Εξαπατημένος δολίως. Απώλειες σε μια συνεργασία. Απώλεια

Κρόνος: Χωρισμός και απομόνωση. Απελπισία. Αποτυχίες, εμπόδια και διακοπή της επιτυχίας και της επέκτασης. Μείωση στην ευημερία.

Kronos: Απολαμβάνοντας της εκτιμήσεως και του σεβασμού από άλλους. Για να συζητήσουν για τα μεγάλα ή σημαντικά θέματα. Στιγμές του αντίο. Αποχωρισμός. Αμφισβήτηση και Άρνηση.

Διελαύνοντες προς γενέθλιους

Vulcanus: Σκλαβιά και απελευθέρωση. Κάποιος μου κάνει επίδειξη δύναμης. Αναγκαζόμενος κάποιος να σκεφτεί γρήγορα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ουρανός : Ξαφνικές αλλαγές. Ξαφνικές σκηνές με τους ανωτέρους. Σκάνδαλα οικονομικά.

Πλούτωνας: Ανάγκη για να κερδίσει περισσότερη ελευθερία.

ΤΕΛΟΣ Α΄ΜΕΡΟΥΣ. Στο επόμενο, «Το μέλλον της Κύπρου»

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved